.

.

TOTS 21

El servei de Google News deixarà de ser actiu el proper 16 de desembre

Espanya es convertirà el proper dimarts 16 de desembre en el primer país del món en tancar el servei de notícies oferit pel buscador Google. D’aquesta manera, Google News deixarà d’incloure en les cerques a internet les notícies de diaris espanyols en la resta d’edicions que el portal té arreu del món.

L’empresa de Califòrnia ha pres la decisió en conseqüència a l’anomenada ‘Taxa Google’, inclosa en la nova Llei de Propietat Intel·lectual del govern espanyol. Aquesta taxa obliga als ‘agregadors de notícies’, en aquest cas Google, a retribuir econòmicament per reproduir els seus continguts.

Richard Gingras, responsable de Google News, ha afirmat que aquesta nova situació que estableix la legislació espanyola és insostenible ja que Google News és un servei gratuït, sense publicitat i que no genera ingressos.

Segons l’Associació d’Editors de Diaris Espanyols, AEDE, Google sí que es lucra d’aquesta feina amb l’eina Google Adwords, motiu pel qual exigeixen un percentatge del benefici d’aquesta pràctica.

Fins ara, Google News té 70 edicions en 35 llengües que, segons la companyia, ajuda a generar tràfic de visites a tots els mitjans d’arreu del món amb més de deu mil milions de clics cada mes, és a dir, més d’un 30% de les visites totals.

Ara, sense aquestes visites, els mitjans es troben en un problema ja que contra menys visites tingui, menys podrà facturar publicitàriament cosa que suposarà grans problemes, sobretot pels mitjans digitals.

AnnaMG