.

.

TOTS 21

Jugar és una necessitat vital per la seva evolució personal. Foto: Cedida

Les Escoles Bressol Municipal l’Esquirol i El Nou Esquirol, ubicades a La Pobla de Mafumet i gestionades per Cavall de Cartró, recorden, en el marc del Dia Mundial del Joc, la necessitat d’incorporar-lo en la primera etapa de vida de l’infant per la quantitat i qualitat d’habilitats que assoleix, esdevenint la primera eina d’aprenentatge perquè els nens i les nenes es coneguin a si mateixos i al món que els rodeja.

En aquest sentit, i segons argumenta la directora de les EBM l’Esquirol i El Nou Esquirol, l’Ana Martínez, jugar és una necessitat vital per la seva evolució personal: “Des de l’escola bressol sabem de la importància de preparar els diferents espais del centre amb propostes i materials per promoure el joc lliure i espontani de l’infant. El joc els hi planteja situacions i reptes que han de resoldre al seu ritme. Aquest fet afavoreix l’adquisició de coneixements i afavoreix el seu desenvolupament”, ha explicat.

A ambdós centres, incloure aquesta pràctica en el seu dia a dia els ajuda a observar als nens i nenes, entenent els processos de concentració pels quals passen, l’esforç que hi dediquen i la satisfacció instantània que els hi proporciona.

Cavall de Cartró reivindica així la importància d’utilitzar el joc com una eina de llibertat eficaç a través de la qual els més petits poden guanyar confiança, millorar els reflexos i descobrir les possibilitats de moviment del seu cos.

Sobre Cavall de Cartró

Cavall de Cartró és una entitat centrada a acompanyar en el seu desenvolupament educatiu, emocional i social a nens, nenes i adolescents d’entre 0 i 16 anys i les seves famílies. Des de fa més de 15 anys ofereix una metodologia plenament experimental i vivencial, on el nen és el protagonista del seu propi aprenentatge i els educadors són acompanyants que faciliten aquest procés.

Redacció