.

.

TOTS 21

Presentació d'Escena en Gira. Foto: Cedida

Presentació d’Escena en Gira. Foto: Cedida

Per tercer any consecutiu, aquesta tardor torna el cicle Escena Cambrils de Cap de Palaia Produccions convertit ara en Escena en Gira (www.escenaengira.cat). Aquesta és la novetat més significativa d’aquesta temporada, ja que la programació cambrilenca s’amplia a dos municipis més de les comarques de Tarragona: Falset i Vila-seca. D’aquesta manera, Escena en Gira posa els fonaments per a una petita xarxa de programació independent a les comarques tarragonines amb l’objectiu d’ampliar-lo l’any vinent amb altres poblacions i més funcions.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; el regidor de Cultura, Jordi Barberà, i els dos impulsors del cicle, Iban Beltran i Isaac Albesa, han presentat els sis espectacles que conformen el cicle. L’alcalde de Cambrils ha posat en valor la col·laboració público-privada que fa possible el cicle i que cobreix un dèficit de teatre professional per adults que tenia la programació d’arts escèniques de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Cultura ha destacat els preus assequibles per acostar el teatre a tothom, i ha celebrat la consolidació del projecte, que enguany arriba a la seva tercera edició i que poc a poc ha anat fent créixer el públic. Finalment, els impulsors de la iniciativa han agraït al grup La Teca Teatre la seva complicitat en aquesta aventura i han explicat que el seu objectiu és seguir ampliant la xarxa i convertir-se en una programació referent al Camp de Tarragona.

A partir del 13 d’octubre i fins al 2 de desembre, Cap de Palaia Produccions, impulsat pel director de teatre Iban Beltran i el gestor cultural Isaac Albesa, ofereix una programació regular de teatre, fonamentada en tres criteris: produccions de petit format, que hagin fet temporada en alguna de les sales del circuit professional i que es reconeguin per un segell de qualitat, bé sigui per haver estat obres premiades per la crítica o el públic, bé perquè abordin alguna qüestió d’interès social, artístic o de rigorosa actualitat.

Cartell de la programació d'Escena en Gira.

Cartell de la programació d’Escena en Gira.

Escena en Gira consolida també l’aposta per diversificar els espais a on es durà a terme la programació. Si en altres edicions s’han programat espectacles a la Cripta de l’Ermita o al Pavelló d’Esports de Cambrils, enguany el cicle s’inaugurarà al pati de La Torre del Llimó (al Nucli Antic de Cambrils), amb l’espectacle de circ MDR (Mort de riure), de Los Galindos, guardonat amb premis de prestigi com el Premio Talía 2023 al millor espectacle de circ, Premi Ciutat de Barcelona 2022 d’arts escèniques, Premi Teatre Barcelona 2022 a millor espectacle de circ i clown a millor espectacle de circ, Premi de la Crítica 2021 a millor espectacle de circ o el Premi Especial del Jurat Zirkólika 2021.

A banda d’aquest espai guanyat per la cultura, Escena en Gira s’aturarà el 5 de novembre al Teatre l’Artesana de Falset, que enguany celebra 20 anys, amb la representació del conegut monòleg Non solum amb l’actor Sergi López, una obra que es podrà veure a les 18.30h i que el vilanoví ha decidit recuperar després dels èxits obtinguts el 2009 quan la va interpretar per primer cop. Aquest espectacle també es podrà veure el dia abans, el dissabte 4 de novembre a les 20.30h, al Teatre del Casal de Cambrils. La tercera població escollida per Escena en Gira ha estat Vila-seca, amb el cabaret de Parné, amb Glòria Ribera al Teatre del Centru el diumenge 19 de novembre a les 18.30h.

Els espectacles d’aquesta edició són produccions de petit format, premiades la major part d’elles i que encara exhaureixen entrades a tot arreu on es presenten, fins al punt que algunes d’aquestes produccions tornaran a programar-se a Barcelona després d’haver-se pogut veure a Cambrils o a la resta de localitats. És el cas del vodevil Els Secundaris, d’Els Pirates Teatre, que arribarà a Cambrils el 2 de desembre a les 20.30h;  Adéu, Jane!, (24 de novembre, Teatre del Casal de Cambrils) dirigida per Juanjo Marín i Clara Moraleda sobre la història d’un pit que es presenta com un homenatge a totes les dones que han hagut de passar per l’extirpació d’un pit i Hamlet.01, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Enric Cambray. Aquest Hamlet.01, que es podrà veure a Cambrils el dia 11 de novembre a les 20.30 h al Teatre del Casal, també suposa un divertit joc on l’actor fa tots els personatges de l’auca shakespeariana; surt de la ficció per comentar i disseccionar el text amb humor, però també amb ganes d’arribar fins al fons de la qüestió.

Un altre moment de la presentació. Foto: Cedida

Un altre moment de la presentació. Foto: Cedida

Entrades i abonaments

Les entrades i abonaments per Escena en Gira ja estan a la venda a www.codetickets.com al preu de 12 euros l’entrada anticipada i 15 euros a taquilla. A més, s’han posat a la venda abonaments per tres funcions al preu de 30 euros i abonaments per a 5 funcions al preu de 45 euros. Els menors de 30 anys i els majors de 65 anys també poden comprar l’entrada anticipada a través de la web amb una reducció del 50% i amb l’obligació de presentar el carnet a la taquilla de totes les funcions.

Escena en Gira, que s’ha presentat al Teatre del Casal de Cambrils, està organitzat per l’empresa Cap de Palaia Produccions i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Diputació de Tarragona, les regidories de Cultura dels ajuntaments de Cambrils i Falset i la col·laboració del Teatre del Centru de Vila-seca i la Teca Teatre de Cambrils

V.Tapias