.

L’actor Alberto San Juan posa la cirereta al pastís amb l’espectacle “España ingobernable” on mitjançant la música i la poesia repassa els moviments crítics amb el poder. Foto: Ajuntament d’Altafulla

El cicle de teatre ‘Escena Altafulla’ ha tancat la 3a edició amb un èxit de públic indiscutible on els dos espectacles de pagament a la Vil·la romana dels Munts van omplir tots els seients. Un dels espectacles més celebrats pel públic va ser precisament el d’aquest diumenge a la nit amb l’actuació d’Alberto San Juan la seva ‘España ingobernable’ que, acompanyat pel guitarrista Fernando Egozcue, va repassar, a través de la música i textos de Federico García Lorca, Pablo Cernuda, Miguel Hernández, Ángel González, Gloria Fuertes, Jorge Reichmann i també del cantautor Albert Pla, els moviments populars crítics amb el govern de l’Estat des de la Segona República fins ara.

Aplaudiments llargs i més d’un ‘bravo’ va aixecar la interpretació de San Juan a la Vil·la dels Munts, així com el dia anterior ho va fer, també amb les entrades esgotades, l’obra ‘La Cabareta’, de l’actriu Maria Molins i la pianista Bàrbara Granados, un cabaret en clau femenina dirigit per Joan M. Segurat. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha fet una valoració molt positiva d’Escena Altafulla en què ha assegurat que els quatre espectacles s’han omplert de públic i que han rebut una resposta “excel·lent” per part dels espectadors, tant en les obres de pagament com les dues que s’han fet al carrer.

Imatge de la interpretació del ‘Llepafils’, una obra de la Companyia Teatre al Detall i Jordi Pale. Foto: Ajuntament d’Altafulla

En aquest sentit, la plaça Consolat de Mar va ser l’escenari ideal pel públic més familiar per veure gratuïtament dissabte, el ‘Llepafils’, una obra de la Companyia Teatre al Detall i Jordi Palet, que va obrir el cicle amb un ple total, i amb un tema central per a les famílies com és l’alimentació dels més menuts.

El segon, ‘Conseqüències’, de la Companyia Moveo, que va fer participar el públic que es va reunir diumenge a l’entorn del Parc Voramar. Un espectacle entre el circ, l’acrobàcia i el teatre que explora mitjançant el moviment les relacions humanes.

Més enllà de les obres, enguany, com a novetat destacada, es va programar un workshop amb el prestigiós Acting Coach,  Geoffrey Colman, que va oferir dues classes magistrals sobre Shakespeare i Sara Kane, dissabte i diumenge a l’escola Dansclass d’Altafulla amb assistència notable de participants i oients.