.

Tasques de neteja de l’entorn de les Termes de Mar d’Altafulla. Foto: Cedida

Tasques de neteja de l’entorn de les Termes de Mar d’Altafulla. Foto: Cedida

Les tasques de neteja a l’entorn de les Termes de Mar de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla s’han reprès aquest divendres al matí. Els treballs d’adequació de l’espai es van posar en marxa ara fa uns mesos de la mà dels alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar en Vivers i Jardins. En aquesta ocasió, però, els encarregats de dur a terme la neteja han estat els participants del ‘Camp de Treball del Gaià: Un món entre Altafulla i Tamarit’.

La neteja de l’espai esdevé el pas previ al projecte de museïtzació. A mitjans del mes de juny, l’Ajuntament d’Altafulla es va reunir amb el director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Francesc Tarrats, per definir les pautes d’actuació, i per posar en marxa la redacció del projecte, que serà encapçalat per les regidories d’Urbanisme i Cultura, amb la col·laboració del museu. L’edil d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, s’ha mostrat “molt il·lusionada” de fer aquest primer pas en un espai que ha titllat de “veritable joia” i de “cas únic a la Península Ibèrica”. Segons ha avançat la regidora, properament, serà el torn de “les tasques de consolidació del mur romà i de les tasques d’excavació”. La voluntat és posar en valor el patrimoni local i fomentar l’atracció turística a la zona.

El Camp de Treball es tracta d’una iniciativa impulsada per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i gestionada al municipi per l’Associació Mediambiental La Sínia. Aquesta és la cinquena edició, i en fa dues que hi col·labora l’Ajuntament d’Altafulla. Xavier Llopart és qui s’encarrega de la coordinació. Més enllà de la neteja de l’entorn de les Termes de Mar, enguany les tasques també s’han centrat en el manteniment i la restauració dels hàbitats naturals del riu Gaià. Llopart ha qualificat aquesta nova edició “d’excel·lent”, i ha destacat que “s’han realitzat totes les tasques tècniques previstes”. També en fan un balanç molt positiu els mateixos participants. Laura Joven és una de les noies que hi prenen part, i ha valorat l’experiència de “molt positiva”. S’ha mostrat satisfeta d’ “aportar el seu gra de sorra al medi ambient”, i ha diferenciat la iniciativa de la resta de colònies al tractar-se d’un grup més reduït i d’activitats que van més enllà del lleure. La seva intenció és repetir l’estiu vinent. La neteja d’aquest divendres a les Termes de Mar posa el punt i final a l’edició d’enguany del Camp de Treball, en què hi han pres part 24 joves d’arreu del territori català.