TOTS 21

La circulació de trens s’ha recuperat a les línies R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2 a les 8.20 hores desrés d’haver estat tota la nit suspesa. Entre Tarragona i Reus es circula en via única degut als danys a la catenària.

La circulació de trens en sentit sud de tot el servei ferroviari havia quedat suspesa aquesta matinada mentre duressin les tasques de crema del dipòsit de la planta que ha patit l’explosió a La Canonja, segons ha informat Protecció Civil.

A les set del matí, de forma preventiva continuava suspesa la circulació ferroviària entre Tarragona i Reus i Tarragona -Port Aventura. Afecta les línies R13, R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2.

No hi ha alternativa amb autobusos per manca de vehicles.

D’altra banda, El telèfon d’emergències 112 ha rebut 1.617 trucades relacionades amb l’explosió de La Canonja. D’aquestes, 1.550 s’han fet des de Vila-seca.

A més, poc abans de les 02h, i per qüestions de seguretat, s’ha aturat la recerca de la persona desapareguda. Està previst reprendre-la amb la llum del dia. S’està fent el relleu de totes les unitats dels Bombers que estan a lloc.

Els Bombers treballen en un altre dipòsit d’òxid de propilè de la indústria que va explotar dimarts a la tarda a La Canonja. A més, segueixen refrigerant el tanc que va originar la explosió. La zona de recerca és molt propera al tanc. Durant la nit han treballat una trentena d’unitats, i està previst el relleu de totes elles. En paral·lel, s’està en contacte amb experts en òxid de propilè perquè donin pautes de com actuar.