.

.

TOTS 21

Imatge del Bany de Sant Silvestre l'any anterior

Imatge del Bany de Sant Silvestre l'any anterior

L’Associació de Veïns del Barri del Port de Tarragona, organitzadora del Bany de Sant Silvestre des de fa quatre anys, preveu que el proper dimarts dia 31 de desembre participin al voltant de 500 persones en aquest esdeveniment popular que arriba ja a la 29a edició.

“Almenys és el nombre de racions que tenim previstes per donar de cava i neules, que es tradicional per al participants” comenta a Tarragona21 el president veïnal, José Ruiz, que afegeix que enguany també es donarà caldo calent. I esque l’any anterior van ser 510 les persones que de forma valenta van desafiar la temperatura i van fer una remullada a la Platja petita de la Comandància, l’anterior a la del Miracle.

Obert a tot tipus de públic, ja que no hi ha condicions de participació i “es poden mulllar tan sols els peus per exemple els nens”, comenta, l’esdeveniment té previst que a les 12h es comencin a reunir aquells que vulguin participar i al voltant de les 13h es donarà el tret de sortida per part de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del Port, Josep Andreu, tot amenitzat amb música.

Cartell de la 29a Edició del Bany de Sant Silvestre. Imatge: tgnbarridelport.blogspot.com

Cartell de la 29a Edició del Bany de Sant Silvestre. Imatge: tgnbarridelport.blogspot.com

L’A.V.V ha rebut enguany la llicencia formal per escrit per poder dur a terme aquest acte ja que havia tingut algun que altre impediment per part de la Generalitat “per organitzar-lo en terrenys de Costes de l’Estat”. De cara a l’any vinent “estem pensant donar un trofeu a la persona que més estona aguanti dins de l’aigua ja que es compliran 30 anys”.

Per a garantir-ne la seguretat, l’Associació compta cada any amb l’assegurança pertinent, un quip mèdic a la platja i una llanxa de salvament marítim a l’aigua. Es recomana portar tovallola, roba de recanvi i “participar de forma cívica, ordenada i responsable” aconsella Ruiz.

-Adrià Recasens-