.

.

TOTS 21

Imatge de l'aeroport de Brussel·les després de les explosions

Imatge de l’aeroport de Brussel·les després de les explosions

“És molt impactant veure llocs que freqüentes que han estat víctima de les explosions”. Qui parla és Marta Domènech, tarragonina i resposable de l’oficina d’Europe Direct a Tarragona. “Vam ser a Brussel·les a principis de mes i vam passar per les zones on ara hi ha hagut els atemptats”, ha relatat aquest matí a Tarragona21. “És molt fort veure aquestes imatges”.

Marta Domènech viatja “quatre o cinc cops a l’any” a Brussel·les. Tot i que la seva feina depèn orgànicament de l’Ajuntament de Tarragona la seva és una tasca associada als organismes europeus.

Marta Domènech

Marta Domènech

A principis de mes era a Brussel·les amb unes companyes de Mallorca i Girona també empleades a Europe Direct. “Ens hem posat en contacte amb gent que coneixem a Brussel·les, gent de la Comissió Europea, que és on es troba una de les parades de metro on hi ha hagut un dels atemptats, però sortosament tothom està ilès”.

Una altra parada de metro afectada per una de les explosions, la de Schumann, també era freqüentada per la Marta: “És la parada que tothom agafa per anar a les institucions europees”, relata.

A començaments de mes, quan va ser a Brussel·les “ja em va estranyar veure combois militars i controls molt exhaustius”.

Una veïna de Salou

D’altra banda, una veïna de Salou que prefereix mantenir el seu anonimat relatava a Tarragona21 que fa un any va ser de vacances a Brussel·les amb la seva filla, de 15 anys: “Ella està horroritzada perquè vam afagar la parada del metro de Schumann. És una parada molt cèntrica”. Molts anys enrere ja va viure una experiència semblant en els atemptats de les Torres Bessones de Nova York: “Jo havia estat al restaurant giratori d’una de les torres. No et pots imaginar que pugui passar una cosa així. Al final no podrem anar enlloc: París, Brussel·les, Nova York,…”.

Tres amigues de Reus hi aniran

Dues amigues de Reus i una de Salou, la Marta, la Montse i la Pilar, tenen reserva feta per al 7 d’abril per anar en vol de Reus a Brussel·les per seguir la tradicional ruta cap a Bruges i Gant. “No ho suspendrem, hi anirem igualment”, han dit a aquest digital la Marta i la Montse. Porten temps preparant la sortida: “És una tragèdia el que ha passat, però els terroristes no ens faran canviar de plans”, ha dit la Marta.

J. Garcia