.

.

TOTS 21

La consellera Meritxell Serret atenent els mitjans. Foto: Tots21

La consellera Meritxell Serret atenent els mitjans. Foto: Tots21

El Govern de la Generalitat signarà un acord les pròximes setmanes que contempla la creació d’un grup de coordinació interdepartamental en descarbonització de la indústria i la mobilitat, i impuls de l’hidrogen, amb representació de tots els departaments. Així ho ha anunciat avui la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, durant una visita al Port de Tarragona per presentar al cos consular de Barcelona la Vall de l’Hidrogen Verd de Catalunya.

En aquest marc, també s’inclourà el Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria que s’ha de desenvolupar al voltant del complex petroquímic de Tarragona. Serret ha assegurat que d’aquesta manera es vol “falcar l’aposta estratègica” per l’hidrogen verd.

Una imatge de la jornada al Port de Tarragona. Foto: Tots21

Una imatge de la jornada al Port de Tarragona. Foto: Tots21

La consellera ha insistit que es vol acompanyar “més i millor” la iniciativa de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya i ha indicat que és una “oportunitat” per avançar cap a la transició energètica.

La consellera ha apuntat que reunions com la d’aquest divendres amb el cos consular serveixen per “detectar línies de complicitats” i “d’inversions comunes”. “Hem de tenir sempre la visió global en la recerca de solucions”, ha dit Serret referint-se a la transició energètica i ha recordat que el “marc prioritari” del Govern a l’hora de desenvolupar-les és Europa i la Mediterrània.

Redacció/ACN