.

L'escenari de la revetlla. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

L'escenari de la revetlla. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Tal com ja havíem avançat, enguany Tarragona estrena un nou espai de revetlla per celebrar avui la nit de Sant Joan, l’Avinguda Vidal i Barraquer, davant de la pantalla de la Tabacalera on aquest matí s’iniciaven els preparatius.

Aquest espai ja ha acollit grans esdeveniments com la Bicicletada Popular, algun concert o emissions esportives a la pantalla com la del partit del Nàstic dissabte amb un miler d’assistents. També serà l’escenari aquest dilluns de la MacroFesta de la nit més curta de l’any a la ciutat després que altres anys ho hagués estat la platja del Miracle o la Plaça de la Font. L’accés al trànsit està tallat des d’aquest matí ja que a l’indret s’hi troven diversos camions i operaris muntant l’escenari, les estructures i tanques corresponents a l’equipament amb que es durà a terme la revetlla.

L'accés a l'Av.Vidal i Barraquer està tallat. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

L'accés a l'Av.Vidal i Barraquer està tallat. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Cadena SER, 40 Principales i Tarragona 2017 presenten: El Tour40 Tarragona 2017, una gira que amb els dj’s Adrià Ortega, Ernest Codina i Roger Carandell que desembarca a la nostra ciutat en el marc d’una festa que s’anuncia i es presenta com  la referència de totes les festes de l’estiu, amb la millor ambientació, efectes de llum i so, mapping 3D i una posada en escena espectacular. La festa s’iniciarà a les 23.30h i s’allargarà durant cinc hores fins a les 04.30h.

Operaris muntant la revetlla d'aquesta nit. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Operaris muntant la revetlla d'aquesta nit. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

En aquests dies, la coca dolça i els petards es converteixen en protagonistes. Predominen les coques farcides de crema i els patards més petits. Entre els indrets per celebrar la nit, a banda de les revetlles, els masos i la platja.

Altres actes i espais

Abans, aquesta tarda hi haurà a les 18.30 h, i des del cim del Canigó, l’arribada a terres tarragonines del Foc de Sant Joan en relleus. Seguidament a les 19 h, a la plaça dels Sedassos la tradicional moscatellada popular, coques i moscatell per a tothom fins exhaurir existències. A les 20 h, al Serrallo rebuda del Foc, proclama, sorollosa tronada, foguerada i ninot.

A les 23 h, des de pl. de la Font. Cercavila de Foc: el ball de diables, el drac, el bou,  la víbria,  la colla de diables Voramar, acompanyats dels convidats, el Drac de Banyeres i el Drac de Montblanc s’uneixen a la celebració de la nit més màgica dels Països Catalans. A les 23.30h la festa a l’Av. Vidal i Barraquer i a les 24 h, a la plaça de la Font, grans carretillades finals i encesa de la foguera. A la vegada, al  Passeig de les Palmeres, Revetlla Iboga Sant Joan amb 2 escenaris, 2 barres amb vistes al mar i la millor oferta musical.

Diada de Sant Joan

Demà dimarts, Diada de Sant Joan, a les 19:30h a la plaça de la Font hi haurà castells amb les colles de la Ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers Sant Pere i Sant Pau.

Cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada constarà de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, havent d’intentar construccions superiors a les ja bastides, mantenint sempre l’ordre sortejat.

-Adrià Recasens-