.

.

TOTS 21

A la dreta, Eric Blanch amb el regidor de Cultura, Oriol Calabuig. Foto: Tots21

El reusenc Eric Blanch, amb l’equip Torelló, s’ha proclamat aquest matí de dissabte vencedor de la XXVIena edició del Torneig de Futbol Botons d’Almoster, que se celebra cada any a la població del Baix Camp durant la Festa Major. Blanch ha vençut a la final Jordi Ribes (Nottingham Forest) per 3-2.

En tercer lloc ha quedat Narcís Just, que ha derrotat Josep Maria Ciurana per 4-2 en la final de consolació. Els quatre primers s’han endut trofeus donats per l’Ajuntament.

Un total d’11 equips han pres part en aquest veterà torneig que organitza cada any l’Associació Reusenca de Futbol-Botons (ARFB), gairebé tant antic com la pròpia associació, que és una secció del Centre d’Amics de Reus. L’Ajuntament d’Almoster col.labora en l’organització i assegura que cada any se celebri el torneig, que ha tingut lloc a la cèntrica plaça Josep Rosselló Martí, fet que ha despertat l’interès dels vilatans en seguir les peripècies d’un joc tradicional que a Reus es resisteix a morir.

Un moment de la celebració del torneig, a la plaça Josep Rosselló Martí. Foto: Tots21

Els 11 equips han quedat enquadrats en dos grups, de sis i cinc equips i han disputat una lligueta. Els quatre primers de cada un d’ells han disputat les eliminatòries, a partir de quarts de final. Han estat també quarfinalistes Jaume Garcia (Göteborg), Joan M. Mallafrè (Quatons); Wenceslao Ruiz (Valentons Botons) i Xavier Guarque (Dinàmic).

Cèsar Parisi, a la dreta, amb Joan Canela (a l’esquerra) i Josep Grau, en la final de la II Recopa. Foto: ARFB-CAR

Xavier Guarque, a la dreta, vencedor de la Copa. Foto: ARFB-CAR

Els guanyadors de la temporada

Amb aquest torneig clou la temporada de l’ARFB en la que Cèsar Parisi (FC Barcelona) s’ha proclamat campió de Lliga i de la II Recopa, vencent a la final a Joan Canela (Ajax) -la primera edició havia estat guanyada per Joan Maria Mallafrè-, mentre que la Copa se l’endugué Xavier Guarque (Dinàmic), derrotant a la final Narcís Just. El Mundial de Reus fou per Narcís Just (Pradell), que també vencé en el Torneig de ‘Reixos’. La Recopa XXL fou vençuda pel Cèsar Parisi (Mònaco) contra Joan Maria Mallafrè (Quatons CincA).

Narcís Just, amb la copa de guanyador del Mundial de Reus. Foto: ARFB-CAR

Altrament, Joan Sotoca (Almoster) s’havia endut, també aquesta temporada, el novell Torneig de Castelvell del Camp, Eric Blanch (Torelló), el de Sant Blai, mentre Josep Grau (Noean) fou el vencedor a Barcelona de la final de consolació del XVè Olímpic Botó d’Horta, derrotant en la final un altre reusenc, Artur Martí (Amaral). El Torneig de la Coca amb Cireres fou guanyat per Cèsar Parisi, que també vencé en els tornejos de la Calçotada, del Rei Carnestoltes i XIè Torneig Misericòrdia, amb Jaume Garcia com a segon. La IV edició del Torneig de Pradell de la Teixeta fou guanyat pel barceloní Carles Garcia (Spartakus) a la final contra Adrià Garriga (Qalaiaia). Tercer fou Artur Martí (Amaral).

Finalment, el malaguanyat Antoni Ros (Salou Roma) havia estat el guanyador del Torneig del XXVè aniversari de l’ARFB vencent Joan Maria Mallafrè a la final. Actualment s’esta celebrant una nova edició de la Recopa.

Una de les notícies destacades de la temporada a nivell general ha estat que el Parlament de Catalunya ha declarat esport el futbol botons.

Jaume Garcia