.

Des del seu trasllat als Estats Units, la pianista japonesa Eri Yamamoto ha merescut ser considerada una de les pianistes més originals del jazz d’avui.

Després de la primera edició de la temporada passada, el cicle Tgn Jazz retorna de nou a Tarragona, gràcies a la iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i a la col·laboració de la Cooperativa Obrera Tarraconense. En aquesta nova programació -que s’allargarà de  l’octubre fins al mes de març- els seus impulsors mantenen l’objectiu de consolidar una programació estable de jazz per als amants i seguidors d’aquest gènere.

De fet, el jazz sempre ha estat un estil musical identitari a la ciutat, com ho demostra el fet de tenir un Festival Internacional de Dixieland que ja suma un total de 24 edicions i que es troba plenament integrat a la vida cultural tarragonina. És per aquest motiu que els impulsors del cicle Tgn Jazz segueixen la trajectòria impulsada durant la passada tardor, que ofereix una oferta de continuïtat de concerts d’aquest gènere durant tot l’any.

Així doncs, el cicle Tgn Jazz es perfila com una extensió en el calendari de jazz en viu i també una extensió en el ventall dels diferents estils del jazz. De la mateixa manera que el Festival Dixieland ofereix, principalment, un repertori lligat al jazz tradicional, el Tgn Jazz presenta una mostra del jazz més contemporani i actual amb primeres figures del gènere de l’espectre nacional i internacional.

Cinc concerts que exploren noves sonoritats

La programació d’aquesta segona temporada ha estat confeccionada amb dos eixos molt clars, l’univers sonor del piano i les fusions del jazz amb el flamenc.

La temporada 2018-2019 s’obre amb la subtilesa de la pianista japonesa establerta a Nova York Eri Yamamoto, per donar pas al suggerent duo del Conrad Setó i la Lîla Urbano. I tancarà el cicle, el pròxim mes de març, el brillant pianista menorquí Marco Mezquida.

Altres noms propis que integren la programació d’enguany són el grup Fronterazul i el saxofonista i ‘cantaor’ de San Fernando Antonio Lizana aportaran l’alquímia i l’energia de la seva personal barreja de jazz i flamenc. En total, el Tgn Jazz 2018-2019 ofereix un calendari de concerts que han estat escollits acuradament per fer gaudir als amants de la música de qualitat.

Programació del cicle musical

ERI YAMAMOTO TRIO

Dissabte 27 octubre de 2018 / 20:30 hores / Teatre Magatzem

Preu: 12 euros taquilla / 10 euros anticipada

Des del seu trasllat als Estats Units, la pianista japonesa Eri Yamamoto ha merescut ser considerada una de les pianistes més originals del jazz d’avui, ha obtingut  el reconeixement de la crítica especialitzada i els elogis de grans mestres  com Herbie Hancock.

Al capdavant del seu trio -que completen Masa Kamaguchi al contrabaix i David Xirgu a la bateria- Yamamoto ha conquerit l’escena novaiorquesa per després fer el salt a la resta del món. El pròxim 27 d’octubre desembarcarà a Tarragona per a presentar el seu disc Life, en el que és una de les apostes més fortes d’aquesta nova temporada 2018-2019.