.

L’emblemàtic edifici del call jueu ha estat apuntalat aquest agost per perill de despreniments. Foto: ERC

Pau Ricomà, portaveu del grup municipal d’ERC  a l’Ajuntament de Tarragona, mostra la seva preocupació per l’estat de Ca la Garsa i demana explicacions al govern després que hagi estat necessari apuntalar l’edifici. ‘L’emblemàtic edifici medieval de Ca la Garsa se suma a una llarga llista d’elements patrimonials de la ciutat que presenten riscos. La Part Alta s’ensorra’, afirma amb preocupació Ricomà.

El líder dels republicans anuncia que el ERC reclamarà a l’equip de govern un informe sobre l’estat de l’edifici i la previsió d’actuacions per la seva consolidació. ‘No ens podem permetre veure com s’ensorra un element patrimonial de tan valor com aquest per la desgana o el desinterès de l’equip de govern’, denuncia Ricomà. El portaveu d’ERC  lamenta la manca d’estratègies de conservació del patrimoni per part de l’equip de govern i afirma que ‘l’estat de Ca la Garsa no és un fet aïllat, es repeteix en moltíssims edificis amb valor patrimonial així com als monuments de la ciutat’. El republicà recorda que recentment ha estat necessari actuar d’urgència a l’amfiteatre per l’aparició de diverses esquerdes. ‘Reivindiquem que l’ajuntament disposi d’un pla de gestió del patrimoni amb especial cura per la conservació dels monuments i edificis singulars’.

Des d’ERC lamenten que, quatre anys després de les obres de consolidació de Ca la Garsa, l’estat de l’edifici hagi empitjorat. Pau Ricomà insta el govern a ‘apostar per la conservació del patrimoni medieval i cumplir amb les promeses de posar en valor el call jueu que van realitzar quan es va presentar l’adequació de Ca la Garsa al 2015’.