.

.

TOTS 21

Pau Ricomà en l’acte de reconeixement de Núria Francino a l'any 2018.

Pau Ricomà en l’acte de reconeixement de Núria Francino a l’any 2018. Foto: ERC

ERC Tarragona commemora el Dia Internacional de la Dona amb el tradicional lliurament del Premi Montserrat Bertran. El reconeixement d’enguany és per a la figura de la dona en l’àmbit casteller i serà recollit per diverses representants de les 4 colles tarragonines. Lliuraran el premi el candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà; Helena Tarragona, secretària de la Dona d’ERC Tarragona i el president de la Secció Local d’ERC Sergi Albarran.
El Premi Montserrat Bertran
ERC Tarragona concedeix el premi Montserrat Bertran des de l’any 2007 en motiu del Dia Internacional de la Dona, reconeixent figures femenines que destaquen per la seva tasca de sensibilització envers la causa feminista, la igualtat de drets entre homes i dones i la visibilització i participació social de les dones a la ciutat de Tarragona’.
El guardó reivindica la figura de la pedagoga Montserrat Bertran, qui va ser directora de l’Escola Normal de Tarragona l’any 1936. Bertran va exercir també de professora numerària de Pedagogia i va ser una activa defensora de la llengua i les llibertats del poble de Catalunya. Encarregada de les classes de català a l’Escola Normal, Bertran també va ser nomenada Delegada de l’Associació de l’Ensenyança Catalana a les comarques tarragonines.
En anteriors edicions del premi han estat guardonades persones com Núria Francino, agent cultural, Maria Cinta Comí Tono, peixatera del Mercat Central, i la presidenta d’Òmnium Tarragonès Rosa Maria Codines, entre altres.