.

.

TOTS 21

Joan Tardà, amb Jordi Salvadó, durant el míting

El fins ara portaveu de l’equip parlamentari d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha esperonat a tots els assistents a participar en totes les comteses electorals. També ha animant als candidats en aquestes eleccions del 28 d’abril a “seguir lluitant per ser l’altaveu d’aquells que pateixen la repressió ferotge de l’Estat”. Tardà s’ha mostrat molt optimista per la fortalesa de l’independentisme, i més concretament la d’ERC que per a les eleccions municipals presenta 807 llistes a tota Catalunya, una xifra rècord que la situa com la força amb més candidatures.

En l’acte també hi ha parlat el seu company de files i representant de la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador. Salvador ha centrat les seves paraules amb la mirada posada en la defensa dels drets dels treballadors, la lluita contra la corrupció i la necessitat de fer un font fort a Madrid per forçar a l’Estat a reconèixer el dret a l’autodeterminació.

El candidat a l’alcaldia de Tarragona ha estat el tercer a parlar. Pau Ricomà ha reforçat la idea present en tot l’acte que “l’únic dic de contenció possible a l’extrema dreta té unes sigles històriques: Esquerra Republicana de Catalunya.” També ha explicat la importància de marcar les tres caselles d’ERC al Senat ja que és el partit independentista que té més opcions de guanyar a Catalunya. El fet de repartir el vot “només beneficiari al PSC disposat a votar un altre 155 quan els arribi l’ordre.”

Per la seva banda la diputada al Parlament Raquel Sans ha advertit en el seu discurs la necessitat d’evitar que Ciutadans formi part del govern ja que aquesta formació ha parlat obertament de l’aplicació del 155 com única proposta política per Catalunya.

També s’ha referit a aquesta qüestió la candidata al Senat, Laura Castel, que ha basat el seu parlament en 4 eixos: ha apuntat que votar PSOE és votar Ciutadans; ha destacat la importància de ser presents a Madrid amb una forta representació per seguir denunciant l’existència de presos i preses polítiques; la necessitat de defensa dels drets socials, civils i polítics; i també ha subratllat, per últim, la importància de ser el vot útil aquest 28A perquè Madrid continua sent un espai de poder on es decideixen assumptes que ens afecten, o en alguns casos coarten, de forma directa.
Aquest darrer gran acte de campanya a la ciutat ha estat presentat per Jordi Gaya, membre de la llista d’ERC a Tarragona ciutat i veí de Sant Pere i Sant Pau.

La candidata a les eleccions europees Helle Kettner, en el seu torn, ha destacat el treball que es fa des de diverses entitats i institucions denunciant la situació de repressió en la que es troba immersa Catalunya.