.

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, se saluden un cop acabat el Debat de Política General

ERC continua sent el partit més valorat a les enquestes. El CEO li dóna un 19,8% en intenció directa de vot en l’enquesta sobre el debat de política general que s’ha fet pública aquest divendres.

Tot i que els republicans perden embranzida respecte l’any passat, quan van obtenir un 20,8%, augmenten l’avantatge respecte CiU, que se situa més de 6 punts per darrera (13,1%). Els republicans passarien d’un suport el 2012 del 9,2% al 19,8%, mentre que CiU passaria del 20,6 al 13,1.

El PSC és el tercer partit en intenció directa (5,8%) i immediatament per darrera se situa C’s (5,2%). La quarta força és ICV-EUiA, amb un 4%, pràcticament igualada amb Podemos (3,9%). La CUP (2,9%) i el PPC (2,1%) se situen en la part baixa de la llista de partits amb opcions en unes hipotètiques eleccions al Parlament. El PP es col·locaria en una posició residual.

D’altra banda, la consulta d’autodeterminació del 9 de novembre té un suport àmpliament majoritari entre la població catalana. Així ho conclou l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió sobre el debat de política general del mes de setembre. Segons el sondeig, el 70,8% de la ciutadania catalana respon afirmativament a la pregunta: “Vostè està a favor o en contra que es convoqui una consulta el proper 9 de novembre sobre si Catalunya ha d’esdevenir un estat, i si aquest estat ha de ser independent?”.