.

.

TOTS 21

Un moment de l'acte d'ERC del passat divendres. Foto: Cedida

Un moment de l’acte d’ERC del passat divendres. Foto: Cedida

ERC Reus va organitzar divendres una xerrada amb motiu del Dia Internacional de la Violència envers les Dones que va comptar amb la vicealcaldessa de Reus i candidata a l’alcaldia de Reus, Noemí Llauradó Sans, i l’escriptora i diputada al Parlament de Catalunya Jenn Díaz Ruíz.

Durant la trobada, Jenn Díaz va fer un repàs al treball musical del disc de Rosalía que porta per títol “El Mal Querer”. “L’obra de Rosalía reflexiona sobre l’amor actual, sobre la manera d’estimar del segle XX i com ha canviat a l’actualitat”, va afegir Díaz. L’escriptora també va remarcatrque cançons com “Flamenca” o “Augurio” són “clars exemples d’històries de violència masclista, ja que la dona no decideix per ella, sinó que ho fa el seu marit”.

En aquest sentit, Llauradó va afegir que “aquest disc és un cant a reivindicar allò que no hem de tolerar en l’amor”. La candidata a l’alcaldia de Reus va explicar que el treball musical de l’artista “permet posar l’accent en totes les formes de violència masclista i ho fa a través de la cultura”. Llauradó va reivindicar el paper de la cultura en la lluita contra la violència masclista i va posar en valor que les artistes del territori la utilitzin com “una eina de conscienciació social”.

Finalment, les dues ponents van coincidir en la necessitat de seguir reivindicant la lluita contra la violència masclista en tots els àmbits i, especialment, en aquells on els joves també hi són presents.

L’acte, que va comptar amb una vintena de persones, va finalitzar amb un torn de preguntes i debats que es van centrar en com la música pot ser una eina de transformació social en la societat actual.