.

Hemeroteca de Tarragona

Hemeroteca de Tarragona

ERC està preocupada per les queixes que li han arribat per l’empitjorament dels serveis de l’Hemeroteca de Tarragona, de manera especial per la constatable reducció de revistes a la sala. Sembla ser que ha disminuït el nombre de subscripcions i això pot comprometre el futur de l’Hemeroteca que basa el seu valor en la varietat del fons i en la continuïtat de les col·leccions.

Instem a l’Ajuntament de Tarragona a aprofitar la proposta d’ERC, anunciada en roda de premsa a principi d’any, i a treballar per tal d’ubicar l’Hemeroteca en l’edifici del Banc d’Espanya de la ciutat (de propietat municipal però buit), amb la qual cosa es donaria notorietat a la institució i utilitat a un edifici que s’està degradant. També instem l’Ajuntament a què es facin les gestions oportunes amb la Fundació Catalunya La Pedrera, propietària de l’Hemeroteca.

Imatge de com quedarien repartits els espais

Imatge de com quedarien repartits els espais

Proposem sumar esforços per la conversió de l’Hemeroteca en l’Hemeroteca Nacional de Catalunya. Seria la manera més conseqüent d’assegurar la pervivència d’un fons patrimonial molt valuós, de posar-lo a disposició dels investigadors i de fer possible que continuï creixent. De la mateixa manera que l’Arxiu Nacional està a Sant Cugat, l’Hemeroteca Nacional pot estar a Tarragona, a més de tenir els fons per poder ser-ho seria un exemple de descentralització dels quals no anem sobrats.