.

.

TOTS 21

La consellera d’ERC Maria Roig Alsina. Foto: Cedida

El Grup Municipal d’ERC apunta que la situació econòmica en la qual es troba l’Ajuntament de Tarragona ja es coneixia, no hi ha res sobrevingut, fins i tot l’any passat la inflació era molt superior. La portaveu d’ERC, Maria Roig, destaca que durant el mandat anterior “es va alertar de l’estat de salut del consistori i des del partit dels socialistes es va intentar boicotejar una reunió del govern amb la resta de grups municipals”.

Des d’ERC lamenten que en circumstàncies pràcticament més adverses que les actuals l’oposició va abocar al govern de Ricomà a prorrogar pressupostos, a no tirar endavant mesures per augmentar els ingressos, i tot això mentre es teixia una moció de censura que finalment va quedar en res.

La republicana ha afegit que “l’alcalde Viñuales ha informat que al consistori li falten 14 milions de corrent i que estem davant d’un problema de ciutat però li volem recordar que l’any passat ens en feien falta 15 i ens van donar l’esquena. No vàrem comptar amb la seva complicitat ni ajuda”. A tot això, recorda que en campanya els partits ja sabien quina era la situació i tot i així alguns van prometre reduir els impostos un 50% i altres posar el bitllet del bus gratuït”.

Per altra banda, Roig ha afirmat que durant l’època de govern socialista el deute de l’ajuntament va augmentar més de 40 milions d’euros i en quatre anys de govern Ricomà l’hem reduït 24 milions euros”.

La portaveu ha manifestat que ara cal un full de ruta clar i sobretot molt bona gestió per tirar endavant la ciutat i les inversions milionàries que van quedar lligades en el mandat anterior. Roig ha recordat que en el ple extraordinari del 28 de setembre es van aprovar els comptes del tancament del 2022, que tot i estar prorrogats, van tenir bons resultats, els quals demostren que hi va haver una execució d’ingressos del 98% i de la despesa de més del 96%. “Quan vàrem assolir l’alcaldia el deute de l’Ajuntament era de més del 100% i el 2022 va tancar amb un 85%. Està previst que el 2023 ho faci ja al 80%. Sens dubte, la rebaixa del deute ha sigut clau perquè ens trobem davant d’una situació més viable, tenint en compte d’on venim”.

Per cloure, la portaveu ha destacat que “des d’ERC continuarem treballant per Tarragona fent una oposició constructiva perquè som un partit responsable i que es mou pel bé la ciutat”.

V.Tapias