.

.

TOTS 21

Façana del Palau de la Diputació de Tarragona.

Façana del Palau de la Diputació de Tarragona.

A la Diputació de Tarragona, Esquerra Republicana ha tornat a ser la força més votada, però ha perdut dos escons i passa dels 11 actuals als 9. El PSC, en canvi augmenta representació i passa dels 7 ascons als 8. Amb aquesta aritmètica i sense majories clares, les dues formacions hauran de negociar i buscar pactes per governar l’ens provincial.

Junts per Catalunya manté els vuit escons que ja tenia i se situa com la tercera força política a l’ens supramunicipal. El Partit Popular torna a tenir representació a la cambra, amb un representant i l’extrema dreta de VOX també aconsegueix un escó.

L’any 2019 les forces independentistes s’imposaven amb força a la Diputació de Tarragona, gràcies als 11 escons obtinguts per ERC i els 8 de Junts per Catalunya. La reusenca Noemí Llauradó es convertia en la primera dona a presidir l’ens supramunicipal, després que les dues formacions arribessin a un acord de govern, tot i que entre les files de Junts tampoc es descartava un acord amb el PSC per mantenir la presidència.

Quatre anys després, el pacte entre Junts i PSC torna a ser una possibilitat, com també amb els republicans, que sense Junts quedarien sense alternatives.