.

Imatge d’arxiu d’un vehicle de Protecció Civil.

Els grups municipals d’ERC, PDeCAT i CUP celebren que Tarragona, per fi, disposarà del document únic de Protecció civil municipal (DUPROCIM). El proper Consell Plenari es durà a terme l’aprovació provisional d’aquest Pla de Protecció Civil de Tarragona, un document que portaven 3 anys reclamant a l’equip de govern que es realitzés, tal com requereix la normativa vigent.

Les formacions de l’oposició van denunciar fa tres anys que Tarragona tenia tots els plans de protecció civil caducats i, des d’aleshores, han reclamat sistemàticament que s’actualitzessin. Aquest dimarts finalment s’ha presentat a la Comissió Local el document únic del ‘Pla de Protecció Civil de Tarragona’ que engloba els diversos plans: riscos territorials, incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, ventades, accident químic, accident en el transport de mercaderies perilloses, accident radiològic i episodis de contaminació marina.

Tanmateix, les tres formacions segueixen denunciant mancances en l’àmbit de la Protecció Civil a Tarragona, en aquest cas pel que fa al personal municipal que se n’ocupa. I és que ERC, PDeCAT i CUP coincideixen en felicitar la tasca dels voluntaris de protecció civil i del tècnic responsable, però qualifiquen d’insuficient que només hi hagi un tècnic municipal encarregat de la coordinació d’aquest àmbit. És per això que reclamen que es creï un equip per realitzar aquest servei per poder abordar amb rigor i recursos suficients qualsevol incident que es pugui produir. En aquest sentit, remarquen que Tarragona, amb prop de 140.000 habitants i un alt índex de turisme, amb el complex químic més gran del sud d’Europa i situada a menys de 100km de quatre reactors nuclears, ha de disposar de tots els recursos necessaris per garantir la seguretat de les persones.