.

.

TOTS 21

Pau Ricomà, durant l'assemblea de militants

Pau Ricomà, durant l’assemblea de militants

Esquerra Republicana de Catalunya s’ha convertit en la primera formació de la ciutat de Tarragona que aprova la seva candidatura a les eleccions municipals del proper 24 de maig. ERC està cridada a recuperar seients al plenari municipal i la incògnita serà saber on és el seu límit.

L’Assemblea de la Secció Local, que ha registrat la participació més alta dels últims anys, ha donat suport amb un 64% de vots favorables a la proposta de llista del seu alcaldable, Pau Ricomà, que compta amb la presidenta local, Mònica Alabart, en el segon lloc, i un independent, el professor de la URV i membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Xavi Puig, en tercera posició. Dos independents es troben en els cinc primers llocs. La presència d’independents és força notòria en el conjunt de la llista. El suport del 64%, tot i ser majoritari, no és abassagador.

Primera fila, amb el president regional, Josep Andreu, al costat de Pau Ricomà

Primera fila, amb el president regional, Josep Andreu, al costat de Pau Ricomà

Amb Pau Ricomà al capdavant, els republicans es mostren convençuts de poder donar un cop d’efecte al consistori, del qual són absents a dia d’avui: “No ens posem límits, sortim a guanyar”, ha destacat Ricomà. L’alcaldable d’ERC recorda la fita assolida en les europees, quan el partit es va situar com la força més votada: “Tothom dirà que no es poden fer comparacions, però segur que els socialistes, els populars i els convergents també aspiraven a guanyar. I no ho van fer”.

ERC ha confeccionat una llista amb “27 persones capaces d’assumir responsabilitats” i amb molta presència d’independents. “No hem anat a buscar cap nom estrella, i hem tingut la sort de fer una feina poc a poc, per decantació. Tenim una llista molt oberta, amb gent de dins i de fora, transversal, representativa dels diferents sectors de la ciutat… I de gent honrada”, descriu Ricomà.

L’alcaldable formarà tàndem amb Mònica Alabart al número dos; s’envoltarà del sociòleg i professor universitari, Xavi Puig (al lloc 3); Jordi Fortuny, un ex militant del PSC i un dels primers en fer el pas cap a Nova Esquerra Catalana (4); i Laura Castel, de Moviment Demòcrata Català (5) que “recull una posició més humanista, des de la posició democristiana”, ha detallat Ricomà.

Jordi Vallès (militant d’ERC i procedent del món de l’empresa); Virginia Borràs (del departament de Finances de l’Hospital Joan XXIII); Jordi Guàrdia (militant, director del cor de la Catedral, i qui fou monjo de Montserrat, llicenciat en teologia); Cinta Pastor, com a representant del barri Serrallo (metgessa en salut mental i metge de família) i Jean-Marc Segarra professor de l’Institut Martí i Franquès (fou també director territorial de Joventut), completen la llista dels 10 primers noms de cara a les municipals. Fins al número 27, destaca la presència del President de l’Associació de Joves Gitanos o un director del col·legi de Camp Clar.

La importància dels independents

Ricomà ha volgut treure ferro a la presència d’independents: “Per nosaltres no és una cosa nova, ho hem fet sempre. El 2011 eren 7 o 8, també ho vam fer a les europees i el mateix Junqueras ho va ser en el seu dia. És una tradició bastant arrelada i normal a ERC”. Sobre la sintonia amb el candidat de CiU, Albert Abelló, i la petició del president Mas de propiciar aliances entre la federació nacionalista i ERC a les municipals, Ricomà no ha volgut donar res per fet: “Nosaltres farem el nostre camí”.

Sobre el panorma polític, l’alcaldable republicà veu amb interès les formacions de nova fornada que estan concretant els seus passos de cara al maig, com Guanyem –amb la suma de persones de Procés Constituent i Podem– o la CUP. “És complex. Hi ha diferents grups que es podrien consolidar com una alternativa. Amb algunes persones i grups concrets, fins i tot, em trobo bastant còmode. Entenc que poden aportar coses molt interessants al consistori”.

Amb la llista de les municipals ratificada, ERC seguirà les seves jornades sectorials obertes a la ciutadania referents als principals eixos de ciutat: educació, sanitat, mobilitat, etc. “Es tracta de compartir el debat intern que hem tingut com a partit amb la societat”, afegeix Ricomà.

Per últim, l’alcaldable independentista assegura que “les municipals marcaran com avança el procés fins el 27 de setembre. Són una mena de termòmetre de com està el país i assentar l’independentisme a Tarragona li donaria força al procés”.

La candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions del 24 de maig la formen :
1.Pau Ricomà Vallhonrat (ERC)
2. Mònica Alabart Calvó (ERC)
3. Xavier Puig Andreu (Ind.)
4. Jordi Fortuny Guinart (Ind.-MES)
5. Laura Castel Fort (Ind.-MDC)
6. Jordi Bellés Mateu (ERC)
7. Virgínia Borràs Vicente (ERC)
8. Jordi Guàrdia Romeu (ERC)
9. Maria Cinta Pastó Sales (Ind.)
10. Jean-Marc Segarra Mauri (ERC)
11. Roser Pros-Roca (ERC)
12. Miquel Buñuales Gabarri (Ind.)
13. Jordi Alasà Gonzàlez (ERC)
14. Aina Rovira Palau (JERC)
15. Albert Vendrell Aragoneses (Ind.)
16. Ferran Tortosa Ferrer (Ind.-MDC)
17. Carme Mas Morillas (Ind.-MES)
18. Saül Garreta Puig (Ind.)
19. Sergi Albarran Nadal (ERC)
20. Josepa Salamé Sala (ERC)
21. Jordi Soberà Fernández (Ind.)
22. Lluís Monfort Anglès (Ind.)
23. Pere Gonzalvo Piñol (ERC)
24. Dolors Molas Martí (ERC)
25. Montse Martínez Llauradó (ERC)
26. Palmira Flor de Lis Castelló (ERC)
27. Manel Abad Segarra (ERC)

Suplents

Alexanda Palos Tost (ERC)
Francesc Gonzàlez Forcadell (ERC)
Neus Roig Saiz (ERC)

Joan Marc Salvat