.

Esquerra Republicana ha reclamat al Ple de la Diputació de Tarragona perquè no s’ha debatut la moció per incorporar a la façana de la Diputació un llaç groc per reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics, petició de la 3ª Joventut. El diputat republicà ha manifestat que “volem denunciar que el President de la Diputació no permet debatre al ple sobre la possibilitat de posar a la façana del Palau un símbol amb solidaritat amb les persones preses i exiliades polítiques:  Un llaç groc. No estem entrant en la posició de cadascú, reclamem poder exercir, al ple, el dret d’expressió que tenim com a diputats i debatre aquest tema”.

El passat mes d’abril, el col·lectiu de la Tercera Joventut, que setmanalment es troba a un indret diferent de Tarragona per donar suport als exiliats i presos polítics, es va concentrar a la porta de la Diputació. Diputats d’Esquerra Republicana, de la CUP i també del PDeCAT els van rebre i els vam dirigir unes paraules. Tots ens vam comprometre a vehicular al seva demanda de que el llaç groc estigui present a la façana de la Diputació.

Una altra imatge de la concentració pel llaç groc a la Diputació a la qual van assistit dirigents d’ERC i la CUP de Tarragona. Foto: cedida.

“Volem recordar que a la Diputació hi ha una majoria clarament independentista, perquè la gent de les comarques tarragonines així ho han volgut i ho han expressat amb el seu vot. 19 diputats independentistes, per 8 que no ho són. Malgrat aquesta majoria, el PDeCAT va triar el PSC com a soci de govern i ha mantingut aquest pacte mentre durava el 155. Potser aquest pacte explica algunes actuacions” ha apuntat Ricomà.

El diputat republicà, Pau Ricomà, ha finalitzant demanant que “també és responsabilitat nostra, de les diputades i diputats triats en llistes independentistes, que es mantingui viva, present i ben visible, la demanda de llibertat”.

Redacció