.

.

TOTS 21

Puigdemont, amb el president de la Cambra de Comerç de Tarragona. Foto: Tarragona21

El portaveu d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, afirma que ‘no és cert que la revisió del POUM que proposem hagi de paralitzar el creixement de la ciutat’. Les declaracions del portaveu d’ERC arriben després d’un comunicat emès per la Cambra de Comerç de Tarragona posicionant-se en contra de la revisió del POUM. ‘Les previsions de necessitat d’habitatge pels pròxims deu anys estan perfectament cobertes amb el sòl urbanitzable disponible en aquests moments a la ciutat’, replica Ricomà a les afirmacions de l’ens cameral.

Des d’ERC-MES-MDC lamenten “que entitats de prestigi local s’entestin en analitzar el futur de la ciutat des de paràmetres propis del segle passat i atenent més a les garanties dels inversors que a les garanties del conjunt de la societat”.

En el cas del posicionament de la Cambra de Comerç de Tarragona, Ricomà assegura que “trobem a faltar idees que ajudin al reforçament del petit comerç local. La regeneració del teixit urbà i la millora dels espais públics i habitacionals ha de ser una prioritat per garantir la seva supervivència”. Pel líder republicà “l’expansió urbanística desmesurada i l’afavoriment de la implantació de grans superfícies comercials suposaria l’estocada mortal pel petit comerç de Tarragona”.

Pau Ricomà reitera l’aposta de la seva formació per revisar el POUM i recorda que la nova Llei de Territori, que està pendent d’aprovació, assenyala prioritats estratègiques de tipus mediambiental i social que no es contemplen en el POUM actual i molt menys en alguns dels macro plans urbanístics de Llevant.

“El millor debat entre els representants escollits democràticament el podríem fer en un ple municipal extraordinari sobre urbanisme. Malgrat la negativa de l’alcalde de convocar-lo, podríem aconseguir-ho si ho demanem 7 consellers. Amb el suport que ens dona la CUP només ens falta el suport d’un conseller per obrir aquest espai de contrast d’idees”, conclou Ricomà.