.

Mapa amb la zona de Tarragona mb més incidència de la presència de rates fet públic per ERC. Foto: ERC

Pau Ricomà, portaveu del grup municipal d’ERC  a l’Ajuntament de Tarragona, denuncia la inacció i passivitat de Ballesteros i el seu equip davant del que qualifica ‘un autèntic problema de salubritat a Tarragona per la presència de rates’. El líder republicà explica que ‘en els darrers dies diverses persones ens han alertat de la presència de rates en diversos punts de la ciutat, des de la Part Alta, els centre i la Part Baixa, fins a Bonavista i algunes platges’. Ricomà insta l’alcalde a prendre mesures urgents davant un fet que qualifica d’inadmissible i preocupant: ‘Que les rates es passegin per la superfície de la ciutat és una senyal d’alarma que evidencia la manca de neteja a Tarragona. Ballesteros no pot seguir negant la realitat, ha d’actuar urgentment, més encara quan algunes de les rates s’han detectat en zones de jocs infantils com a Bonavista i a la plaça Imperial’. La resta de punts on els tarragonins alerten d’haver vist rates és a la Plaça de Dames i Vells, carrer Portella, Marquès de Montoliu, Platja del Miracle, carrer Apodaca, Platja Llarga i Rambla de Ponent de Camp Clar.

Des d’ERC exigeixen ‘accions urgents per eradicar la presència de rates als carrers de Tarragona’ i reclamen, un cop més, ‘mesures de control del compliment del contracte de neteja per part de l’empresa’. ‘És inadmissible que els tarragonins paguem més de 20 milions d’euros anuals per la neteja i que tinguem la ciutat plena de rates i brutícia’, assevera Pau Ricomà.

El portaveu d’ERC lamenta també la inacció de Ballesteros malgrat conèixer les queixes ciutadanes per la presència de rates. ‘Fa dies que algunes queixes dels veïns per presència de rates corren per les xarxes socials. És inadmissible que l’alcalde no entomi aquest problema amb la celeritat que requereix’, afirma Ricomà. El líder dels republicans anuncia que la seva formació demanarà mesures contra les rates en el consell plenari del 27 de setembre.