.

.

TOTS 21

Mònica Alabart, Pau Ricomà i Xavier Puig Foto:Tarragona21

Mònica Alabart, Pau Ricomà i Xavier Puig Foto:Tarragona21

Un 21% de la ciutadania viu en condicions de pobresa tot i que el risc d’exclusió social és més ampli que aquest tan per cent. Problemes d’impagament dels subministraments que afecta entre 1 de cada 5 i 1 de cada 3. Aquesta és la situació actual  de la societat catalana que ha presentat ERC.

Entenen que l’Ajuntament ha de donar resposta des de l’àmbit municipal “no ens expliquem com Tarragona no té un pla d’acció contra la pobresa. Ja sabem que no acabarem amb la pobresa perquè no tenim suficients recursos però s’ha de donar un impuls a un pla d’acció”.

Des d’ERC es demana traçar una estratègia de ciutat per combatre la pobresa i que tracti en caràcter d’urgència la situació i que abordi línies com el treball, la infància, l’habitatge o la vellesa.

Els republicans han explicat que al pròxim ple presentaran una moció on demanaran que s’elabori un pla de ciutat, la constitució d’una taula contra la pobresa amb diferents sectors implicats i fer un ple monogràfic per traçar l’estratègia de ciutat per poder acordar mesures d’obligat compliment.

El regidor d’ERC Xavier Puig ha explicat que “les accions que es fan contra la pobresa a Tarragona són com un pedaç que no va lligat a un concepte global”.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà ha criticat també l’actual política municipal quan ha demanat que” els ajuts que es donen s’ha de gestionar correctament per poder tenir una utilitat concreta”, segons ha explicat Ricomà.

ERC ha demanat també que es puguin rectificar les ordenances fiscals perquè aquestes s’adeqüin a la realitat social del moment.