.

Veïns i veïnes de La Floresta denuncien l’existència d’un nou abocador de residus industrials al barri. Foto: Veïns de la Floresta

El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC demana explicacions a l’Ajuntament de Tarragona sobre la presència d’abocadors il·legals a la ciutat. El portaveu republicà, Pau Ricomà, ha reivindicat que “volem saber què farà l’Ajuntament de Tarragona per eliminar urgentment aquesta font de perillositat i quin pla d’acció té per a eliminar els abocadors il•legals del terme municipal”. Una font de contaminació que, malauradament, s’ha fet habitual als barris de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar, tal com apunten els republicans.

Aquesta problemàtica s’ha fet evident després que ahir, veïns i veïnes de la Floresta, denunciaven, a través de xarxes socials, l’existència de dos nous abocadors il·legals a tocar del barri. Algunes de les imatges publicades mostren aquests abocadors plens d’una gran quantitat de pneumàtics, tant a dins com a fora dels contenidors. Cal recordar que els pneumàtics són residus inflamables i altament contaminants que posen en perill la seguretat i la salut de les persones. Ricomà exigeix “una intervenció urgent i contundent per a eliminar aquest risc i perseguir amb la màxima duresa les persones o empreses infractores” i dirigeix una pregunta a l’equip de govern: “qui ha donat permís a cap empresa per tractar residus industrials a la via pública?”

Pau Ricomà demana que l’equip de govern que compleixi els compromisos assolits en la lluita contra els abocadors il·legals i treballi la prevenció: “A més de sancions, calen mesures de prevenció, com la instal·lació de bol·lards, que vam proposar al seu dia, i que s’han mostrat eficaços per evitar aquesta mena d’abocadors”. Finalment el líder republicà lamenta “la manca de sensibilitat, actuació i eficiència  de la corporació municipal en relació a la neteja i reivindica que la neteja de la ciutat és un problema greu que requereix un pla integral d’actuació”.