.

.

TOTS 21

El republicà Jordi Vinyals. Foto: Reusdigital

El grup d’ERC a la Selva del Camp ha presentat una denúncia davant l’Oficina Antifrau de Catalunya contra CiU per un presumpte delicte de malversació de cabals públics entre el 2014 i 2015. Els republicans, ara al govern, qüestionen el pagament de set factures que ascendeixen a un total de 2.365 euros per condicionar l’habitatge d’una veïna, Sílvia Granados, que ara és regidora al consistori. Segons el regidor d’Hisenda, el republicà Jordi Vinyals, l’habitatge era «justament d’una persona molt propera a CiU» i que va acabar presentant-se a les llistes sota aquestes sigles a les eleccions municipals del 2015. «Es van pagar arranjaments particulars d’un habitatge amb diners públics sense cap informe de Serveis Socials ni conveni amb la propietat que avali o justifiqui aquest tipus de despesa», ha dit.

Per als republicans, si el consistori paga unes despeses per fer habitable un habitatge que pot tenir una sèrie de mancances, aquest cal que sigui de l’ajuntament, o bé tenir un conveni en què s’estableixi que el consistori se’n fa responsable, o bé tenir un informe de serveis socials en què es determini que, per solucionar la situació d’una família en concret, és necessari que hi hagi una despesa en aquest sentit. «En aquest cas no hi ha res d’això», ha conclòs el regidor d’Hisenda.

Entre les factures que van a nom del consistori, n’hi ha una de Comaigua de 1.017 euros, autoritzada per qui era regidora de Serveis Socials, Sílvia Masdéu. També hi ha factures de material, informes d’habitabilitat i factures a un arquitecte del municipi. «Es van atendre i pagar directament des de l’Ajuntament unes despeses en concepte d’habitatges socials que no estaven emparades per cap conveni amb la propietat ni amb cap informe de Serveis Socials», ha apuntat Vinyals, que ha manifestat que hi ha «alguna cosa rara».

Altres denúncies

Aquesta és la segona denúncia a Antifrau que els republicans de la Selva del Camp presenten contra CiU. L’anterior, al febrer, parlava de «possibles irregularitats en el finançament» de la formació municipal durant el mandat entre el 2011 i el 2015 per «la possible desviació de la subvenció» que reben tots els grups municipals cap a l»Associació d’Amics de Silva Constantina. Aleshores, l’exalcalde de CiU i regidor a l’oposició, Josep Maria Puig, va apuntar que es tractava d'»una venjança» per una altra denúncia que el grup va presentar a l’octubre contra Vinyals.

ACN