.

.

TOTS 21

Cami Mendoza, rebent el suport d’alcaldes i càrrecs institucionals d»ERC una hora abans de donar inici al ple de la moció de censura. Foto: ERC

Aquest 14 d’octubre es compleix un mes des de que es va registrar a l’Ajuntament de Cambrils la moció de censura per tal de prendre el govern municipal a Camí Mendoza. I des d’ERC no s’ha volgut deixar passar l’oportunitat de commemorar’ la data amb una nota de premsa en la qual parla de “crisi oberta” al nou equip de govern.

Segons els republicans, el resultat de la moció ha estat “una coalició estranya entre quatre partits i dos regidors no adscrits que d’entrada resulta molt inestable. I d’això hi ha signes molt evidents: D’entrada, el cartipàs anunciat en nombroses ocasions, no es va fer públic fins 15 dies després del registre de la moció quan suposadament portaven moltes setmanes negociant. Complicacions doncs per un regnat de taifes que serà difícil de dirigir”.

“Però tot i l’anunci del que ha de ser el nou cartipàs -continua el comunicat-, a data d’avui, un més després del registre de la moció, encara no està convocat el Ple que ha de nomenar els nous regidors de govern. Cal preguntar-se doncs, quin és el problema per tal de poder donar el tret de sortida al nou govern. Potser la resposta no la sabrem, però ja anem veient les conseqüències”.

En aquesta línia, els republicans recorden que ahir, “en un altre episodi delirant del que serà aquest nou govern, la sra. López, cap del grup del PSC, anunciava que deixa la política activa i, per tant, l’acta de regidora. Va ser una posada en escena molt solemne amb tots els caps dels grups del nou govern per intentar amagar que l’acord trontolla des de bon començament”.

Des d’ERC utilitzen la ironia davant l’argument de López de donar pas “a gent nova. Gent nova com el sr. Clúa, que ja va ser regidor el mandat 2015 i que també va deixar la seva acta un any i mig després de prendre possessió. Una persona que, tot i que la seva trajectòria a l’ajuntament no és molt llarga porta dècades en política municipal. Cal denunciar doncs, que un mes després, no només no estan nomenats per Ple els nous regidors, sinó que a més encara alguns han de buscar substitut”.

La conseqüència directa que “més preocupa” ERC “és la paràlisi municipal. “Mentre el govern encapçalat per la sra. Mendoza vam fer la feina i vam sol.licitar els ajuts de Sostenibilitat Turística que poden suposar una injecció d’inversió de 8M€ en els propers anys, el desgovern del sr. Klein està deixant escapar convocatòries de nombrosos ajuts europeus que en aquests dies estan caducant. Ens trobem doncs que, aquella manca de cohesió i paràlisi, que segons el discurs del sr.Klein i els nous socis del pacte Frankenstein, avalaven la presentació la moció de la vergonya, és i serà la marca d’identitat del nou govern. Un nou govern amb un nou líder que, tot just començar, ja ha perdut un llençol amb la primera bogada”, conclou el comunicat.

Redacció