.

Aquesta és la jugada en la qual es lesiona Manu García. Ha estat substituït per Gonzi al minut 15.

El Nàstic ha sumat avui el tercer empat consecutiu, davant de l’Atlético Sanluqueño (3-3), en un partit boig, intens, divertit però també cruel. Els granes han estat bona part de l’encontre en situació de play-off després de remuntar l’1-2 amb el qual se n’han anat als vestidors i posar-se 3-2 gràcies al segon penal a favor de la temporada. Però quan només calia tenir el cap fred, una jugada al minut 87 ha suposat l’empat dels visitants i ha deixat els granes en la setena posició, amb els mateixos punts que el cinquè, el Linares. En resum, sensació de deixar escapar oportunitats per consolidar-se dins del paquet premium.

Raül Agné havia posat un ciri i reclamat en oració pública la recuperació anímica i de joc de Robert Simon. I al minut 4 ressuscitava. Un dos contra un de la defensa visitant acaba amb un rebuig afortunat que recollia el badaloní dins l’àrea. El seu xut, elegant i per baix, obria el marcador. Era el seu quart gol aquesta temporada i tot semblava anar de cara al vent, perquè el 4-4-4-2 habitual dels granes s’imposava al 4-3-3 dels andalusos. La pressió alta dels dos de dalt estava ben cosida pels jugadors de les bandes de cara a pressionar la sortida de la pilota.

Però al minut 15 els auguris començaven a ser desfavorables. Fruit d’una jugada irrellevant es lesionava a la cama Manu García. Els seus intents de continuar al camp eren un perill per a ell i l’equip, i finalment ha demanat el canvi. Segons després Pol Domingo rematava a la part exterior del travesser a la sortida d’un córner, i tot feia pensar en què era un bon dia per anar a veure futbol malgrat la pluja.

Ara bé, el Sanluqueño ha anat creient en confiança per aquells misteris de la vida. I també perquè són un equip sòlid, val a dir. El canvi de marea ha estat primer imperceptible, amb un xut de Theo García que no engaltava bé i surt desviat al pal esquerre de Gonzi. Era el pròleg a l’empat. Martínez aprofitava el billar a tres bandes dels seus companys per entrar com una fletxa per la banda esquerra de l’atac i intentar batre el porter grana per baix amb l’interior. El rebuig de Gonzi, cap a l’interior de l’àrea, era aprofitat Javi Navarro per transformar el seu tercer gol a la lliga.

La jugada ha fet tremolar les cames dels locals. I tres minuts més tard un llançament des del balcó de l’àrea de Toni García, d’aquells de veure si toca la rifa per casualitat, s’enverinava en ser rebutjat per un defensa i deixava Gonzi venut quan ja s’havia començat a estirar cap al pal contrari. La remuntada afectava el sistema nerviós del Nàstic, incapaç de controlar el mig del camp amb un duet Ribelles-Del Campo avui desafinat, i afectava totes les parts del cos generant dubtes en una defensa amb una altra parella de ball com centrals poc habituada a jugar junts Pol Domingo-Aythami. Tot plegat explica el perquè els 2.436 aficionats tarragonins acomiadaven als seus amb xiulets.

Toni García establia l’1-2 al minut 35.

Agné ha canviat fitxes al descans, fent entrar Jannick i Pablo Fernández. Ha estat com engegar el corrent elèctric sense haver de pagar la factura. El partit s’ha capgirat com un mitjó i ha acabat oferint una segona meitat boja, plena de gols, atractiva per al públic i finalment decebedora per a tots. Al minut 52 Dani Romera rematava de cap a la frontal de la petita massa centrada i fàcil per al porter. Sis minuts més tard Bonilla estavella un córner directe al pal dret i Falcón es trobava la pilota a les mans en el rebuig. 120 segons més tard el Nàstic certificava el setge a la porteria visitant amb un xut potent de Jannick que ha sortit per centímetres per damunt del travesser i només un esglai més tard era el Sanluqueño qui espantava amb un contracop visitant resolt amb una gran aturada per Gonzi.

Sortien guspires del camp i sensacions de gran nit. I al minut 59 Joan Oriol engaltava sense deixar botar una pilota que venia centrada des de la plaça Imperial Tarraco i la creuava a l’altre costat de la porteria de Falcón. Un golarro de categoria superior, escorat com estava al vèrtex esquerre de l’àrea gran. Els aficionats s’han enganxat a l’encontre, han pressionat, han cregut i al minut 73 una abraçada de les de parella enamorada d’Héctor Martínez a Robert Simon ha acabat amb el segon penalti a favor dels granes en el que portem de temporada. Bonilla enganyava el porter i engreixava el seu compte golejador (7 ja i màxim realitzador de l’equip amb diferència).

El 3-2 obria la porta a la possibilitat de matar el partit. Pablo Fernández i un Jannick excessivament frívol quan la jugada demana concreció ho han tingut als seus peus. I tot just quan la màquina funcionava i estava ben engreixada, el Sanluqueño s’ha refet de manera inesperada. Demostrant caràcter, un xut espectacular des de 30 metres amb la cama esquerra d’Alfonso establia el resultat final. Un altre golàs d’aquells de no cansar-se de mirar. I els visitants encara l’han pogut fer més grossa al minut 90, quan una relliscada de Pol Domingo ha habilitat Canillas. El visitant arribava forçat i ha fet misto davant de Gonzi.

Nàstic: Manu García (Gonzi, minut 15); Albarrán, Bonilla (Elías, minut 80), Aythami, Pol Domingo, Ribelles (Jannick, descans), Del Campo, Robert Simon (Carbia, minut 77), Joan Oriol, Dani Romera, Edgar Hernández (Pablo Fernández, descans)

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, F. Carbia, J. Becerra, Elías, Quintanilla, Nil, Pablo Fdez, Jannick, Karim LK, V. Valverde i Montalvo

Atlético Sanluqueño: Isma Falcón; H. Martínez, Javi Barrio, Antonio Navas, Edu Oriol (Ramón Riego, minut 61), Theo García, Lolo González, Toni García (Güiza, minut 85), Javi Navarro (Alfonso, minut 61), Pedro Martín, Armental

Banqueta: Juan Palomares; Javi Duro, D. K. Güiza, David Vidal, Miguelete, Alfonso, Canillas, Ramón Riego, Chicho

Gols: 1-0, Robert Simon (minut 4); 1-1, Javi Navarro (minut 32); 1-2, Toni García (minut 35); 2-2, Joan Oriol (minut 59); 3-2, Joan Oriol (minut 59); 3-3, Alfonso (minut 87)

Targetes grogues: Albarrán (minut 28); Antonio Navas (minut 30); Héctor Martínez (minut 54); Jannick (minut 65); Toni García (minut 85); Ramón Riego (minut 90); Güiza (minut 90+2)