.

Enric Grangel davant dels dos regidors de l'ABG, que voten abstenció, en el moment d'elegir l'alcalde. Fotos: ACN

Amb 12 vots a favor i 4 abstencions, el socialista Enric Grangel ha quedat proclamat finalment alcalde de Torredembarra un cop s’ha aprovat la renúncia de Pere Font, de CiU, que va ser distingit com a tal quan en l’anterior elecció d’alcalde el seu partit el va presentar per sorpresa i a falta de majoria per a Grangel quedava anomenat alcalde el convergent.

Primer pla del convergent Pere Font, assegut a la seva cadira de regidor, amb Rosa M. Guasch en segon terme, dirigint el plenari

Font ja va avançar que presentaria dimissió i ho va fer el 25 de juliol. La resta de partits han acceptat la seva renúncia i han complert en permetre la governabilitat de Torredembarra mitjançant un pacte de govern i donant suport, la majoria d’ells, a Grangel com a únic candidat. Un plenari extraordinari on també han pres possessió de càrrec amb jurament com a nous regidors Octavi Soler, de CiU, i Núria Rubió, del PP.

Núria Rubió, del PP, en el moment de prendre possessió com a nova regidora

Montserrat Gasull, no adscrita, ha dit que “esperem tancar la inestabilitat política de Torredembarra” i ha explicat la seva abstenció, ja que “per la meva posició de denunciant dels fets ocorreguts no seria ètic donar suport a cap govern”. A la vegada ha comentat que “estic donant testimoni dient tota la veritat en preguntes del jutge, això afecta regidors i regidores del consistori”. Ha parlat d’una “responsabilitat prostituïda” i que la responsabilitat s’havia de donar el primer dia i conèixer tots els procediments abans de votar i “denunciar regularitats quan som coneixedors. Els avisos no van faltar, com podem confiar en vosaltres? Ara serà un govern per la governabilitat i cal entendre’ns” ha afegit.

Ignasi Duran, del GIT, ha explicat que “ens abstenim perquè no som cridats a reunions ni convocatòries, estem a disposició del nou alcalde per a tots els temes que calgui i afectin els ciutadans de Torredembarra”.

Per la seva part, Lluis Suñé, d’ABG, ha felicitat a Grangel i ha avançat que “estarem observant, ja que tindrem un nou govern amb majoria de membres de CiU i molts imputats” cosa que ha criticat. També ha dit que “mirarem cap a futur perquè el present és dramàtic i el futur pot ser-ho més. Nosaltres estarem a l’oposició i volem treballar en positiu a banda dels 10 acords plantejats, en proposarem d’altres”.

Eduard Rovira d’ERC ha dit que “Torredembarra no pot passar més temps sense que ens posem d’acord i arreglem els problemes”

Núria Gómez, del PP: “hem donat suport i vot a Grangel amb l’objectiu de permetre la governabilitat i tornar la confiança als torrencs”.

Jordi Solé, del PSC, ha felicitat a Grangel i diu estar segur que s’ha fet un bon pacte. “Era l’única opció i una situació d’urgència”. Ha dit també tenir la “sensació que alguns han perdut 15 dies de feina i no calia repetir aquest ple i podríem estar tractant altres temes més preocupants per als ciutadans”. A la vegada ha manifestat que “som fidels i ferms i ho seguirem sent, volem transparència i administració al servei ciutadans. Tots tindrem vot perquè és un pacte de tots”. Del mateix mode ha defensat que “volem i tindrem un alcalde de tots, treballant tots junts amb ell al capdavant que és el que necessita el poble”.

Pere Font, de CiU ha manifestat la seva voluntat de col·laborar amb tothom i parlar amb tothom, “el que han dit la resta de companys són judicis de valor. Democràcia ha triomfat. Estem disposats a treballar per i para Torredembarra”.

Es crearà un òrgan on tots els regidors “puguin dir la seva”

Grangel ha fet jurament del càrrec i ha dit que caldrà molta feina “perquè la situació de l’Ajuntament està molt malament”. També ha declarat que “els jutges imputen persones no partits i per tant els que no tenen res pendent amb la justícia poden entrar en aquest govern”. De fet ha avançat que “es crearà un òrgan per a què tots els regidors puguin dir la seva davant la greu situació que tenim” i ha acabat dient: “Espero no defraudar”.

-Adrià Recasens-