.

El gestor de navegació Enaire defensa que l’Aeroport de Reus compta amb tècnics de manteniment que han rebut la formació necessària per dur a terme les funcions encarregades en cada moment a la dependència de control de la torre de la infraestructura. Enaire contesta així a UGT, que dimecres va alertar de “la falta de seguretat” dels vols a causa de les “salvatges retallades en personal i mitjans”.

Imatge de l’aeroport de Reus. Foto: ACN.

Segons el sindicat, hi ha hagut dies en què avions s’han enlairat “sense ajudes a la navegació ni vigilància” per falta de tècnic de navegació aèria a Reus i que, en altres ocasions, s’ha suplit amb un tècnic de Barcelona, que “desconeixia la instal·lació”. “Tan sols la sort pot fer que no hi hagi cap fallada dels equips”, apuntava el sindicat en un comunicat.

En aquest sentit, fonts d’Enaire afirmen que es realitza la formació necessària i que, a més, es fan avaluacions periòdiques als tècnics sobre els coneixements relacionats amb les funcions en què intervenen. “Tots els procediments com la formació del personal d’Enaire estan aprovats i supervisats per AESA, i compleixen la reglamentació en vigor”, apunten.

ACN