.

Una de les intervencions dutes a terme pels GEAS (Grup d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques). Foto: Cedida

Ja ha començat la investigació de l’estat del fons marí del litoral tarragoní, que van reclamar Mare Terra Fundació Mediterrània i Vila-Seca En Comú al març d’aquest any, a la fiscalia de medi ambient.

El Seprona i els GEAS (Grup d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques) ja han realitzat quatre immersions: una a Altafulla, una al barranc de Barenys de Salou, i dos a la Pineda. Pel moment, no hi ha resultats. En aquests moments la tasca se centra en la captura d’imatges i la recollida de mostres.

Mare Terra, l’ONG verda de Tarragona, i Vila-Seca En Comú celebren aquesta notícia, tot i que recorden que només és el primer pas. “Conèixer l’estat és imprescindible per portar a terme la següent fase, l’actuació per a protegir, i potser salvar, l’ecosistema marí tarragoní”, declara Ángel Juárez, president de la Fundació.

La reclamació de Mare Terra i Vila-Seca En Comú

El 9 de març d’aquest any, Mare Terra Fundació Mediterrània i Vila-Seca En Comú van presentar un requeriment al fiscal de medi ambient de Tarragona. Foto: Cedida

El 9 de març d’aquest any, Mare Terra Fundació Mediterrània i Vila-Seca En Comú van presentar un requeriment al fiscal de medi ambient de Tarragona, Ignacio Montreal, perquè s’investigués el fons marí de la Costa Daurada.

Al·legaven que des de l’any 2003 no s’ha realitzat cap mena d’estudi o informe del seu estat. I asseguraven que hi havia indicis suficients per pensar que podria estar greument contaminat: la intensa activitat de la refineria, la constant i enorme presència de microplàstics, i per descomptat, la presencia i activitat humana en les diferents platges.

Redacció