TOTS 21

El diputat per Tarragona de la coalició Jordi Jordan, parlant amb representants dels treballadors de Bic Graphic. Foto: Cedida

El diputat per Tarragona de la coalició Jordi Jordan, va registrar ahir, dia 6 de maig a la tarda, després de la visita a les portes de BIC Graphic de Tarragona, als treballadors i treballadores en vaga, una bateria de preguntes sobre la situació que denuncia la plantilla que lamenta la decisió de l’empresa de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a 52 persones a la planta situada al polígon entrevies de Tarragona.

El fabricant de bolígrafs justifica que aquests acomiadaments són necessaris per causes organitzatives i productives, com una caiguda tant de les comandes, com de la facturació per l’efecte de la pandèmia en sectors com el de les Fires, Congressos i l’Hoteler.

Aquesta justificació sembla conjuntural i no justificaria l’acomiadament d’un 21% de la plantilla actual a la fàbrica de BIC a Tarragona. Coincideix també que fa 4 anys ja hi van patir un ERO que va afectar 120 persones de la plantilla. Durant l’any 2020, la factoria va acollir-se l’ERTE, impulsats pel ministeri de treball, per preservar llocs de treball durant els moments més durs de la pandèmia, ocupat per Yolanda Díaz, ministra d’Unidas Podemos al govern espanyol, i el va haver de suspendre abans de temps perquè no donava l’abast de la producció.

Des d’En Comú Podem demanen a l’empresa que retiri l’ERO. i requereixen una implicació major per part del Govern de la Generalitat per evitar aquesta sagnia de pèrdues de llocs de treball. No només a l’empresa BIC Graphic, si no al conjunt d’empreses i sectors que es troben en situacions similars a les comarques del Camp de Tarragona.

Per aquests motius preguntem al Govern de la Generalitat:

  1. Ha intervingut el Govern exigint alternatives per garantir la continuïtat de l’empresa BIC a Tarragona?
  2. El Govern ha demanat buscar alternatives per garantir els llocs de treball a l’empresa BIC a Tarragona?
  3. El Govern s’ha reunit amb la direcció de l’empresa BIC de Tarragona?
  4. El Govern s’ha reunit amb els i les representants de les treballadores de l’empresa BIC?
  5. Coneix el Govern la justificació de l’empresa BIC per tal de dur a terme l’Expedient de Regulació d’Ocupació a la fàbrica de Tarragona?
  6. Quina interlocució ha realitzat el Govern perquè l’empresa no respongui amb acomiadaments?

Redacció