TOTS 21

La Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM) va presentar dimecres passat una instància davant de l’ajuntament (veure imatge superior) per reclamar el compliment del pla general urbanístic de la ciutat (POUM) del 2006 i procedir a l’enderroc de l’antiga estació de tren. La intenció final és la de facilitar la connexió entre l’avinguda Vidal i Barraquer i la d’Horta de Santa Maria, separada per la via inoperant des de l’any passat. Segons explicava el president de l’entitat a Tots21. Victorià Luque, «es tracta de salvar només 50 metres de separació per mitjà d’una rotonda que generaria valor afegit tant als locals com als habitatges del Barri de l’Eixample. Un barri que es troba ara en una situació delicada i que requereix d’un ajut per revaloritzar les propietats i locals».

En aquest sentit el dirigent empresarial afirma que la aquesta solució possibilitaria «no només que els grups problemàtics existents ara al barri i que degraden l’entorn deixessin la zona, sinó que permetria la creació d’una avinguda oberta i ample, que donaria accés directe a les platges, per on es podria circular sense que els visitants s’aturessin com fan ara si venen de la part de baix perquè no troben solució de continuïtat». .

Imatge dels partidaris de mantenir l’estació, en una imatge treta de la seva campanya de recollida de signatures a change.org. Foto: Gabriel Gras Facebook Cambrils en Positiu (ce+)

Luque destaca que l’antiga estació «no té cap proteccio urbanística tot i tenir 155 anys» i recorda que el planejament urbanístic vigent contempla explícitament la seva desaparició un cop es fes efectiu el desús del tram de via de la línia a la qual donava servei. El problema, però, ve de diferents flancs. El primer la proposta de l’ajuntament d’ubicar a l’edifici bé un centre d’interpretació de la ruta verda que es preveu aprofitant el trajecte de l’antiga via o bé equipaments oberts al veïnat. I fer-ho malgrat ser conscients de la necessitat d’una modificació puntual del POUM, que és un procediment que pot durar anys. Alhora, i des del Facebook Cambrils en positiu, s’ha obert per part de Gabriel Gras una recollida de signatures per conservar l’immoble amb un esborrany de solució que permetria la unió entre les dues avingudes sense afectació per al que es considera com un espai «històric» de la ciutat. La defensa d’aquest posicionament es basa, de forma sintètica, en que els culpables de la degradació de l’estació són tant el propietari (ADIF) com l’administració que hauria de reclamar-la (l’ajuntament) i se’n despreocupa. I en aquesta línia, el manteniment de l’edifici no impedeix la creaci´´o d’un espai de zona verda que ajudi a donar vida a l’entorn.

J.S.