.

.

TOTS 21

El conseller Tremosa, durant la seva intervenció en la II Jornada ‘Talent URV&Empreses’, via telemàtica.

El Departament d’Empresa i Coneixement injectarà enguany més de 200 milions d’euros al teixit econòmic del país, una xifra rècord, segons ha manifestat el conseller Ramon Tremosa, en el marc d’un acte telemàtic aquest dimarts al migdia amb la URV. Segons Tremosa, l’objectiu és ajudar les empreses catalanes perquè «aguantin uns mesos més», fins que arribi la recuperació i s’esvaeixin les incerteses derivades de la pandèmia i que ara bloquegen els plans de consum i despesa. A la vegada, el Govern vol canalitzar els fons de l’històric pla de recuperació de la Unió Europea -140 milions a Espanya-, amb més de 200 projectes que es faran públics abans de Nadal, unes propostes que han de resultar «imbatibles» a Madrid i Brussel·les, ha dit Tremosa.

«Aquests fons són una oportunitat i cal canalitzar-los per a la nostra indústria i talent, i per això des de les diferents conselleries estem visualitzant tots aquests grans projectes, als quals no se’ls pugui dir que no pel seu efecte transformador sobre l’activitat econòmica», ha afegit el conseller.

Segons Tremosa, Catalunya és un país de talent. L’any 2019 el país sumava 650.000 pimes i 8.900 multinacionals. En aquesta línia, ha reiterat que cal ajudar les empreses a resistir aquesta crisi. El conseller ha assegurat que el Govern ajuda en la mesura de les seves possibilitats».

Així, ha esmentat la congelació d’impostos i la injecció de capital, a més de la congelació de la taxa turística i el decret de lloguers. Tremosa ha comparat la caiguda del turisme amb els bons resultats que presenten altres activitats i sectors. «És una crisi insòlita, va per barris», ha dit.

El conseller ha participat en la segona jornada del Programa Talent FURV-URV Emprèn, un projecte impulsat per la universitat, amb l’objectiu d’augmentar la innovació i oportunitats de negoci al territori tarragoní. S’ha fet balanç de l’any i s’ha presentat l’startup ‘Iberinsect’, amb seu a Reus.

ACN