.

.

TOTS 21

A la Jornada IDEA es presentarà, entre d’altres, el projecte SinapTIC orientat a recollir i analitzar les dades del cicle integral de l’aigua per generar la informació i coneixement necessaris que facilitin una presa de decisions més àgil i eficaç.

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) celebra demà la Jornada IDEA on es presentaran projectes innovadors vinculats al sector de l’aigua. La jornada tindrà lloc a les instal·lacions d’Ematsa, a la nova Sala Fòrum, i constarà d’una part més tècnica, que es desenvoluparà d’11 a 14h, i una de més institucional, entre les 17h i les 18.30h. Aquesta darrera comptarà amb la participació com a ponent de l’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros. També hi participarà amb una ponència Gonzalo Delacámara, economista, director Acadèmic del Foro de la Economía del Agua i consultor internacional de la Unió Europea, Nacions Unides, Banc Mundial, OCDE i BID.

L’objectiu d’aquesta Jornada IDEA és posar en valor la innovació col·laborativa, social i oberta al territori en l’àmbit de l’economia circular i el cicle integral de l’aigua, utilitzant els espais que hem adequat per aquest objectiu. Aquest espais són la sala Fòrum, el camí de l’aigua, la sala d’innovació i el centre de control avançat, els quals conformen la plataforma SinapTIC.

A la Jornada IDEA es presentarà, entre d’altres, el projecte SinapTIC orientat a recollir i analitzar les dades del cicle integral de l’aigua per generar la informació i coneixement necessaris que facilitin una presa de decisions més àgil i eficaç. Pretén potenciar la capacitat innovadora de la companyia, ampliar la seva activitat vinculada als ajuntaments i l’Administració, fer evolucionar processos tècnics per afrontar reptes de tot tipus que planteja el futur.