.

.

TOTS 21

Els Xiquets del Serrallo fora del seu ex-local Foto:FetaTarragona

Els Xiquets del Serrallo fora del seu ex-local Foto:FetaTarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat avui el tràmit de licitació del projecte del futur Local dels Xiquets del Serrallo, un projecte llargament esperat i que arrencarà de forma visible els propers dies amb les obres d’adequació de l’entorn, a càrrec de l’Autoritat Portuària, i que continuarà al setembre amb la construcció pròpiament del local, a càrrec municipal.

La licitació del projecte de l’edifici serà un procediment obert per valor de 266.369,65 euros previstos en els pressupostos municipals 2015, que se sumen als 190.000 euros de l’adequació de l’exterior. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha informat avui de l’arracada del projecte als responsables de la Colla, amb qui es reunirà personalment demà per acabar de comentar els detalls.

“Sóc conscient que els Xiquets del Serrallo porten anys esperant que el nou local sigui una realitat, un interès que és compartit pel Govern municipal” ha dit Floria. En aquest sentit ha recordat quue “les dificultats per trobar una ubicació idònia propera a l’àmbit Serrallo o barri del Port que complís amb les característiques necessàries per una colla castellera, sumat a la feixuga tramitació administrativa necessària per poder disposar del local triat (que és propietat de l’Estat i que fins la cessió a l’Ajuntament era d’ús compartit amb la Generalitat) ha allargat els terminis més del que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros hagués volgut des d’un inici” . La tinent d’alcalde ha destacat que “el que sí que podem dir és que ara ja estem en un punt on podem comprometre terminis perquè depèn gairebé tot exclusivament del propi Ajuntament de Tarragona”.

L’inici de les obres es contempla pel mes de setembre i té una durada d’uns 6 mesos aproximadament. D’aquesta manera, es preveu que la colla pugui inaugurar local per a la temporada 2016-2017.