.

.

TOTS 21

Insignia dels Xiquets del Serrallo

Insignia dels Xiquets del Serrallo

La Colla Xiquets del Serrallo de Tarragona celebrarà aquest dissabte 7 de juny a les 18.30 hores (en segon convocatòria) una assemblea general extraordinària per votar si l’entitat s’adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD).

Els castellers i les castelleres serrallencs decidiran, mitjançant el procediment de votació secreta, si la colla assumeix els compromisos del PNDD, a saber:

-“Treballar per fer possible la màxima corresponsabilitat de tota la ciutadania envers Catalunya i el seu futur institucionals a través dels
valors democràtics concretats en el Dret a Decidir”

-“Per això, les institucions i entitats signants del Pacte, les que s’hi adhereixin en el futur o manifestin la seva voluntat de col·laborar en determinades activitats, ens comprometem en l’àmbit propi de cada una a endegar iniciatives d’abats sectorial i territorial català per tal de promoure la conscienciació ciutadana i fer pedagogia per reclamar l’exercici del Dret a Decidir que tenim els catalans i les catalanes”.

-“Amb aquesta finalitat ens comprometen a coordinar-nos d’una manera eficaç al voltant d’aquest Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a manifestació de la fortalesa democràtica i com a contribució de l’associacionisme municipal, cultural, educatiu, comunicatiu, social, civil, esportiu, generacional, sindical, empresarial i professional i com a membres de la societat civil catalana, conjuntament amb les institucions polítiques presents, en l’objectiu democràtic de l’exercici del Dret a Decidir”.

-“En aquest sentit cada institució i entitat signant d’aquest pacte es proposa un pla d’accions en el seu àmbit destinades a aquesta finalitat i el podrà trametre a la comissió coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, per tal de promoure’n sinergies i així millorar-ne l’eficàcia”.

Cal dir que els Xiquets del Serrallo han pres part en accions puntuals a petició d’entitats que formen part del PNDD, encara que fins dissabte no prendrà cap posició oficial i col·lectiva sobre aquesta qüestió. Tant és així que la colla va haver de declinar la petició que li havia fet Òmnium Cultural, entitat dins del PNDD, a fi d’aixecar castells el 8 de juny dins de la campanya internacional castellera. La celebració de l’assemblea el proper dissabte esclarirà el posicionament dels Xiquets del Serrallo sobre aquest tema, però la colla ha de preservar fins llavors el dret de decidir dels seus integrants.