.

Espectacular 3 de 9 amb folre per arrencar, que ha convertit La Riera en plaça de 9

Els Xiquets de Tarragona han signat dissabte una magnífica diada convertint la plaça de la Vila de la Riera de Gaià en la plaça de 9 número 100 del món casteller. Els ratllats també han volgut aprofitar la plaça on van carregar per primer cop el 5 de 8 fa quinze anys per descarregar-lo per primera vegada aquest 2014. A més, han anat més enllà recuperant el pilar de 6 carregat, castell que no assolien des del 2009.

Els del carrer Santa Anna han obert l’actuació amb el 3 de 9 amb folre, el quart del curs i que convertia la plaça de la Vila de La Riera de Gaià en plaça de 9. Aquesta és la segona plaça que els matalassers tenen l’oportunitat de fer plaça de 9 després de fer-ho amb la plaça del Rei de Tarragona la temporada passada.

El castell ha pujat ferm i tranquil però, una vegada més, amb la sortida de la canalla s’ha iniciat un tremolor que s’ha dominat fins la descarregada. Tot i això, el castell s’ha executat sense més complicacions i ha estat el millor 3 de 9 folrat dels ratllats del 2014.

La Catedral assolida pels matalassers

En segona ronda ha arribat la Catedral, un 5 amb moltes estrenes i que no ha fet patir la descarregada en excés i que a més celebrava el seu 15è aniversari d’ençà que els xiquets el carregaven per primera vegada en la seva història a la mateixa plaça.

El 2 de 8 amb folre

Posteriorment, els de Roger Peiró han plantat un 2 de 8 amb folre, que torna a demostrar el seu gran domini sobre aquesta estructura. No conformes amb l’estrena, una setmana més, d’un nou castell aquest 2014, els matalassers han apostat per l’estrena del pilar de 6, que han recuperat després de descarregar-lo per última vegada l’any 2009.

El pilar ha pujat un xic lent i un cop carregat ha acabat fent llenya quan l’enxaneta iniciava la motxilla de sortida. D’aquesta manera, els Xiquets posaven el punt i final a la primera cita del cap de setmana, que culminaran demà a la diada de Festa Major de Bonastre.

La Joves de Valls

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls han descarregat en primera ronda el 5 de 8 que ha anat seguit de dos intents desmuntats de 4 de 9 amb folre; en tercera ronda han descarregat el 2 de 8 folrat que han seguit, en ronda de repetició, d’un intent desmuntat de 3 de 8.  Han tancat la seva actuació descarregant un pilar de 5. L’altra colla convidada, els Castellers d’Altafulla, han descarregat el 2 de 6, el 3 de 7, el 3 de 6 per sota i un pilar de 5 amb el que han culminat la seva actuació.

D’aquesta manera, la colla tarragonina ha sortit de plaça molt contenta, tal i com ha expressat el seu cap de colla, Roger Peiró: “Surt molt contenta, molt reforçada, tenia ja moltes ganes de fer el 5 de 8, feia dies que jo crec que mereixia sortir a plaça i la veritat és que ha tardat una mica però ha sortit amb bona qualitat”.

Sobre l’estrena del pilar, el cap de colla ha declarat que: “Tenia la sensació que el pilar pel que havíem vist a l’assaig era diferent; tinc la sensació que el podem descarregar aviat”. Finalment, Peiró ha volgut remarcar que la colla està en un molt bon estat de forma però que cal continuar en aquesta línia: “Estic extremadament satisfet del to de la colla, són 5 castells de 9 en menys d’un mes, per tant, no hi ha moltes coses a dir, excepte que estem bé i que cal seguir treballant”.