.

Un centenar de veïns ha tallat l'N-240. Foto: Joan Marc Salvat

Un centenar de veïns ha tallat l'N-240. Foto: Joan Marc Salvat

‘Sant Salvador és Tarragona?’. Amb aquesta provocadora pregunta, un centenar de veïns de Sant Salvador i Sant Ramon han tallat l’N-240 al seu pas pel barri, entre les 7 i les 8 d’aquesta tarda. Els veïns han mostrat la seva indignació per l’abandonament en què, consideren, els està deixant l’Ajuntament de Tarragona. És per això que seguiran en peu de guerra, cada divendres a ls 7 de la tarda, fins que el consistori mogui fitxa.

“Volem una intervenció global. És un barri dels anys 60 i tenim la sensació que no acabem de ser considerats tarragonins”, ha exposat el president de l’AAVV de Sant Salvador i Sant Ramon, Manel Castaño. El portaveu veïnal ha reclamat al consistori “un pla amb un calendari i on es fixin unes prioritats”.

Castaño té clar que aquestes prioritats passen, en primer lloc, per una actuació integral a la zona d’Interblocs: “No és una zona conflictiva però sí complexa des del punt de vista social; si no s’arregla, cada vegada es va degadant més i la percepció d’abandonament és més gran”.

Els talls seguiran fins que l'Ajuntament de Tarragona no mogui fitxa. Foto: JM.Salvat

Els talls seguiran fins que l'Ajuntament de Tarragona no mogui fitxa. Foto: JM.Salvat

Un espai degradat on viuen més de 4.000 persones

Interblocs és la zona més antiga del barri i on hi viuen més de 4.000 persones: “Hi ha escales que s’han anat deteriorant amb els anys, tampoc hi ha un model de gestió ni una comissió que funcioni. Ja existeixen els serveis socials però la mediació és insuficient”, descriu Castaño.

La situació és un cercle viciós: “Som el barri amb un percentatge més alt d’immigració de Tarragona; tenim un dels índex més elevats d’atur i, segurament, més de la meitat de gent no té feina”. L’escenari que detalla Castaño requerix d’una intervenció immediata. “Una de les principals problemàtiques que tenim és la situació de pobresa extrema que viu molta gent del barri i, sobretot, molta gent gran que malviu, sense ascensors i amb problemàtiques urbanístiques en què l’Ajuntament no hi fa res”.

Per resoldre la situació d’atur, Castaño reclama que el consistori aposti per Sant Salvador i Sant Ramon amb plans d’ocupació i un pla de reactivament del teixit comercial. Alhora, els veïns del barri reclamen que el banc d’aliments de Càritas no sigui l’únic i que Ajuntament i grans establiments es posin d’acord per portar aliments a aquelles persones que més ho necessiten.

Joan Marc Salvat