TOTS 21

La instal·lació d’un aparcament d’autocaravanes, origen de la polèmica. 

L’Associació de Veïns de l’Oliva de Tarragona, creada a l’estiu de l’any 2002 davant el que consideraven «l’amenaça -finalment desestimada- de la construcció d’un gran edifici per a un geriàtric en terrenys a tocar a la plaça de l’Oliva (punt més alt del turó, amb l’antena ràdio i els dipòsits EMATSA), que no estaven preparats urbanísticament», han fet públic aquest dimarts un comunicat de premsa en el qual denuncien la «falta de transparència» en la instal·lació d’un aparcament d’autocaravanes entre el Fort de l’Oliva i el Cementeri.

«Aquesta Associació -afirmen a la nota- no va ser informada en cap moment al respecte i, després de certa investigació per Internet, vam descobrir que el període d’Informació Pública va ser a partir del 22 de juny de 2020, és a dir, en època estival i en plena pandèmia de Covid 19. Això explica que no ens assabentéssim del Projecte de les Autocaravanes en el moment legal oportú».

Segons asseguren en el comunicat fet públic aquest dimarts, «vam informar-nos com vam poder de la iniciativa, vam fer reunió de la Junta i vam fer reunió de veïns, arribant a la conclusió que aquest aparcament no era convenient, que l’emplaçament no era l’adequat i que es poden trobar fàcilment alternatives molt millors a la nostra ciutat. Es dóna la circumstància que entre els veïns hi ha usuaris d’autocaravanes i mostren perplexitat que l’Ajuntament s’hagi plantejat concedir una llicència en aquest indret tan inadequat, a no ser que hi hagi assumptes amagats que es vulguin desenvolupar en un futur i que ara es desconeguin».

Des de l’associació s’afirma que «vam decidir demanar una entrevista urgent amb el Regidor d’Urbanisme Xavier Puig per conèixer mínimament la situació i expressar les nostres inquietuds», i posteriorment es detallen totes les gestions realitzades per aconseguir l’objectiu anterior, que a dia d’avui, 21 dies després, «han resultat totalment infructuoses»:

Amb aquest comunicat, tal com reconeixen des de l’entitat veïnal, «volem demostrar el poc reconeixement de l’Ajuntament cap a la nostra Associació i les males pràctiques municipals observades: informació pública en vacances i pandèmia, retards injustificats en concedir entrevista» amb el conseller de l’àrea de Territori, Xavier Puig,» rebuig al Registre de sol·licitud per temes burocràtics i consulta del Projecte del peticionari amb possible censura. No renunciem als nostres objectius (reunió amb el Regidor, a ser possible presencial, i consulta del Projecte sense intermediaris), però ens veiem obligats a buscar altres vies per aconseguir-ho. Sentim haver comprovat que les pràctiques municipals en aquest cas són semblants a les que es patien en aquest país fa mig segle. És fàcilment comprensible que la llicència pel pàrquing d’autocaravanes és una violació mediambiental i cultural de l’entorn d’un dels pocs pulmons de la ciutat, aspecte que es vol silenciar en tot moment».

Redacció