.

Des del sindicat consideren que fdavant els serveis mínims decretats per la Generalitat la protesta “perd valor” i no pot assolir els objectius marcats.

Els treballadors de la recollida de brossa de Salou, que havien programat una vaga a partir de divendres i fins al 23 d’agost, han suspès la vaga, segons ha informat aquest dijous el sindicat SRT, majoritari al comitè d’empresa a la UTE Salou Net. Segons el sindicat, el Departament de Treball de la Generalitat ha establert en la seva resolució uns serveis mínims que afecten a més de la meitat de la plantilla i això impedeix que un gran nombre de treballadors pugui sumar-se a la vaga. Així, consideren que la protesta “perd valor” i no pot assolir els objectius marcats.

STR també ha anunciat que suspenen la manifestació prevista per divendres a la tarda, que havia d’iniciar-se entre la Via Roma i el carrer Barcelona i acabar el recorregut davant del consistori, per evitar coincidir amb actes de commemoració dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Apunten que informaran de la nova data per la manifestació pròximament.

El STR va sol·licitar que la totalitat dels treballadors pogués acollir-se al dret de vaga, mentre que l’Ajuntament i la direcció van demanar, segons el sindicat, que només el 10% s’hi pogués sumar. “La resposta de la Generalitat ha estat que només el 30% pugui fer-la, deixant la vaga sense efecte”, apunten.

El sindicat reclama descongelar els salaris als quals no s’apliquen els increments de l’IPC des de la pròrroga del conveni col·lectiu del 2012-2013. STR assegura que en els darrers mesos s’ha aconseguit establir la negociació del nou conveni, a la vegada que continuen pendents de la reclamació de l’anterior, esperant que comenci un procés judicial al jutjat social de Tarragona a l’octubre.

L’alcalde lamenta la convocatòria “injustificada” de la vaga

L’alcalde de Salou, Pere Granados.

L’alcalde, Pere Granados, s’ha mostrat molt satisfet per la desconvocatòria. “Agraïm als treballadors i treballadores que des del primer moment no han volgut secundar aquesta vaga, és a dir un 80% de la plantilla, i lamentar que des del sindicat STR (Sindicat de Treballadors de Repsol) hagin convocat una vaga injustificada per perjudicar Salou a través d’un anunci innecessari, com s’ha vist ara, i s’han trobat sense el recolzament necessari”.