.

.

TOTS 21

Imatge de la persentació dels nous vehicles del servei de la brossa. Foto: Ajuntament

Els treballadors de la UTE Reus Net, responsable de la nova contractació del servei de recollida de  brossa de la capital del Baix Camp, han convocat vaga per aals dies 4, 5, 6 i t de juliol. Els delegats d’UGT i CCOO ho van decidir per unanimitat i reclamen, davant d’una pujada de l’IPC que enguany escala fins a més enllà del 8%, una pujada salarial del 4%. I un augment del 3% per al 2023. En una nota de premsa feta pública aquest matí, els sindicats carreguen contra «la incompetència municipal i el bloqueig del conveni» per part de l’empresa, posant com origen de la situació actual el plec de condicions elaborat al seu dia per licitar l’adjudicació del servei..

Des dels representants dels treballadors es considera que, durant les negociacions prèvies a la convocatòria de vaga, la UTE Reus Net «s’ha mostrat incapaç de posar sobre la taula una oferta»  que ajudi a «pal·liar la brutal pèrdua de poder adquisitiu dels salaris de la plantilla». La clau cal buscar-la, segons els sindicats, en que el plec de condicions «contenia dues claus barroeres: permetia baixes econòmiques més enllà del 10% i no contenia cap clàusula de salvaguarda del conveni. Amb aquell plec de condicions el govern municipal va practicar el feixisme patronal més pervers».

Ara. «la situació és disruptiva. La direcció de l’empresa diu que no té marge de maniobra per assumir un nou conveni i l’Ajuntament s’amaga després d’una contracta que és filla d’un plec de condicions que que ratlla la barra».

Reacció de l’ajuntament

Per la seva banda, el consistori ha fet públic una nota de premsa en el qual precisa que «les relacions laboral i salarials no corresponen en absolut a l’Ajuntament ni estan vinculades al contracte. Corresponen estrictament a la relació de l’empresa amb els seus treballadors».

L’ajuntament sí que aprofita per lamentar «el to del comunicat de premsa del comitè d’empresa, i defensa la bona gestió del govern i dels tècnics municipals en tot el procés de contractació del nou servei de neteja viària i recollida de residus» i el circumscriu «a una mesura de pressió en el marc de les negociacions que estan tenint els representants de l’empresa i dels treballadors».

En aquest sentit, «l’Ajuntament emplaça empresa i treballadors a continuar negociant per arribar a un acord beneficiós per a les dues parts i, per extensió per al conjunt de la ciutadania de Reus».

Redacció