.

.

TOTS 21

Els treballadors d'Adif amenacen amb noves vagues. Foto: Tarragona21

Els treballadors d’Adif amenacen amb noves vagues. Foto: Tarragona21


Els treballadors d’Adif han dit prou. Aquest matí han presentat una moció amb diverses demandes, que arribaran al proper plenari de l’Ajuntament de Tarragona aquest dilluns. La intenció dels treballadors és que la majoria dels grups municipals recolzin les seves demandes, per tal de pressionar a l’empresa. De no ser així, amenacen amb noves vagues durant el mes d’agost.

Des de fa unes setmanes, els treballadors d’Adif aturen les seves activitats els divendres i dissabtes per protestar per la manca d’inversions al territori. Una situació que s’ha agreujat en els darrers dies amb les diverses incidències que les línies ferroviàries de Tarragona han patit. Els treballadors, a més, reclamen un increment de la plantilla i denuncien la reducció de la mateixa en un 23% en els darrers anys.

Aquestes demandes es debatran en el proper ple de dilluns. Els treballadors esperen un acord unànime de l’Ajuntament per fer pressió i que l’empresa escolti les seves demandes. Per al president del comitè d’empresa d’Adif a Tarragona, Hèctor Sebastià, la situació “és insostenible perquè la manca d’inversions provoca retards i riscos importants”. Sebastià ha confirmat que si “no s’arriba a un compromís ferm aquest mes de juliol, convocarem més vagues i més intenses al mes d’agost”.