.

.

TOTS 21

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, en roda de premsa. Foto: Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

La Federació Nacional d’Associacions de Transportistes (Fenadismer) considera que les mesures proposades pel govern espanyol per fer front a la situació “crítica” dels transportistes són “insuficients” i “inconcretes”. “La brutal escalada dels preus de les energies que pateix el nostre país, agreujada en les últimes setmanes per la situació bèl·lica que es viu a nivell internacional després de la invasió russa d’Ucraïna ha posat a milers d’autònoms i petites empreses en una situació insostenible”, ha assenyalat en un comunicat en què adverteix que si la situació es manté la vaga es pot allargar. A més, avisa que si és així s'”abocarà a la desaparició de bona part del teixit empresarial espanyol”.

Fenadismer va participar junt amb altres associacions de l’Estat que formen part del Comitè Nacional de Transport per Carretera en la reunió d’aquest dimecres amb la ministra de Transport, Raquel Sánchez, per negociar les mesures per fer front a l’actual situació. En l’assemblea extraordinària celebrada aquest dijous, ha lamentat la “manca de concreció  i contundència” de les mesures perquè no permeten assegurar una mínima rendibilitat als transportistes.

L’entitat afirma que si bé el reial decret aprovat pel govern espanyol a principis de mes preveu un conjunt de mesures legislatives perquè els transportistes puguin actualitzar les seves tarifes “l’alta volatilitat quasi diària en el preu dels carburants, la irracional i abusiva alteració en el mercat dels carburants” en dificulta la seva aplicació. Per això, emplaça al govern de Pedro Sánchez a adoptar “mesures urgents i excepcionals” per garantir una estabilitat en els preus.

ACN