.

Els transportistes han desconvocat les mobilitzacions d’aquest dimecres a la tarda a les comarques de Lleida i Tarragona per protestar contra el desviament obligatori de camions a l’AP-2 i l’AP-7, que considera el resulta onerós perquè han de pagar peatge que circulant per les carreteres nacionals no els passa.

El president de la Confederació Empresarial de Transport per Carretera de Catalunya (CETCAT), Eduard Ayach, ha explicat aquest migdia, després de reunir-se amb els directors generals de Territori i Interior de la Generalitat, que s’ha arribat a un acord sobre la incorporació dels vehicles pesants en el mateix sentit de la marxa.

Pel que fa les mobilitzacions per al proper 5 de desembre, es mantenen tot i que les negociacions continuaran “per trobar una solució definitiva” i evitar marxes lentes o aturades. Per la seva banda, el portaveu de COT, Evaristo Magaña, ha anat més enllà i ha amenaçat amb protestes per Nadal si no hi ha cap acord abans del Pont de la Puríssima.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha felicitat des de Tarragona per la suspensió de la mobilització, tot i que es manté la del 5 de desembre i ha agraït els transportistes la “confiança” mostrada amb unes mesures acordades avui però que encara no s’han implementat. Calvet ha defensat que el model final vàlid és el de la vinyeta a tot el país.