.

Un home, en segon pla, escolta atentament durant l’assemblea de taxistes a Tarragona. Foto: Sílvia Jardí

Els taxistes de Tarragona mantindran la vaga amb serveis mínims i plantegen una concentració a la plaça Imperial Tàrraco, davant la subdelegació del govern espanyol, per dimecres al matí. La protesta, encara pendent del permís necessari, començarà a les 11 hores i acabarà al voltant de les 13 hores.

És el que han decidit en assemblea una seixantena de taxistes que s’han reunit aquest dilluns al vespre, i que es mantindran pendents de Foment i les reaccions dels col·lectius de Barcelona i Madrid per acabar de fixar la seva posició.

El president de l’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, Sergi Marquès, ha explicat que lluiten perquè les llicències VTC necessitin un permís especial per operar a les comarques tarragonines per evitar que, durant l’estiu, quan el sector té més feina, vinguin llicències d’altres zones de l’Estat espanyol a treballar a la Costa Daurada. “N’hi hauria d’haver quatre i ja n’hi ha una cinquantena”, ha lamentat Marquès. Al Camp de Tarragona hi ha 294 llicències de taxi.

El posicionament de Foment, que ha ofert aquest dilluns una declaració institucional en el Consell de Ministres en favor de la proporcionalitat i també un decret llei el 14 de setembre que reculli les seves peticions, no ha convençut els taxistes tarragonins. A l’assemblea han assistit taxistes de Tarragona, Reus, Salou, la Pineda, Cambrils, Miami, l’Hospitalet de l’Infant, de l’estació de l’AVE al Camp de Tarragona i també alguns vinguts de les Terres de l’Ebre.

Joaquim Olivé president de l’Agrupació Provincial del Taxi a Tarragona, integrat a la FEAT, ha explicat que els hi va “la feina i les nostres famílies”. Marquès ha afirmat que el sector sap que “ens hi juguem molt” i que per això “cal regular el que ve de fora” i aconseguir que “taxis i VTC puguem treballar conjuntament”.

Després de fer una marxa lenta fins a l’Aeroport de Reus aquest dilluns o una concentració a Salou, Olivé ha admès que són “conscients” que “molestem molt a l’usuari que demana taxis” però que aquestes mobilitzacions són l’única manera de poder “arribar a reunions amb altes esferes”. Amb tot, ha assegurat que al Camp de Tarragona no es veuran algunes de les imatges de tensió que s’han vist als carrers de Barcelona en plena vaga de taxis.

D’altra banda, ha apuntat que “és molt difícil” mobilitzar el col·lectiu de taxistes a les comarques tarragonines, la majoria a la Costa Daurada, just en temporada alta. “A Salou tenen molta feina i és difícil fer-los parar”, ha reconegut Olivé, que ha explicat que en l’assemblea, que s’ha allargat més de dues hores en un local del polígon Riuclar, hi ha hagut diversitat de posicionaments respecte a l’actitud que prendre a partir d’ara. “Intentem fer aturades i marxes intentant perjudicar el menys possible”, ha dit.

Sílvia Jardí – ACN