.

.

TOTS 21

La Fira Artesanal a la Rambla Nova de Tarragona | Fotos: AnnaMG

Les festes nadalenques arriben a Tarragona i, amb elles, les fires i mercadets. En concret, els tarragonins podran gaudir durant el mes de desembre i principis de gener de tres fires i un mercadet: la Fira de l’Artesania, la Fira de l’Oli, la Fira de Nadal i el Mercadet Solidari.

La Fira de l’Artesania estarà situada al tram del balcó del Mediterrani de la Rambla Nova des del 5 de desembre fins el 6 de gener del 2015. D’aquesta manera, els tarragonins i forans que vagin a Tocar Ferro passaran per aquesta fira en la que trobaran molts productes de diferents procedències: des de roba fabricada a Catalunya fins a productes de l’Índia a una parada de comerç just.

A més de les paradetes típiques, l’Associació Tarragonina d’Expositors d’Artesania convida a diferents associacions i, segons el dia, s’organitzen activitats. Durant aquest cap de setmana, els més petits podran gaudir al tram alt de la Rambla Nova de jocs i activitats lúdiques.

Activitats per nens a la Rambla Nova de Tarragona

La Rambla Nova de Tarragona és molt extensa i mentre a la part del Balcó està la Fira d’Artesania, la zona del tram de l’estàtua dels Castellers acull la típia Fira de Nadal, on els expositors i venedors ofereixen als transeünts figures nadalenques, decoració i tot tipus d’objectes relacionats amb la festivitat de finals de desembre. La Fira de Nadal està exposada des del passat 28 de novembre i s’allarga fins el 23 de desembre des de les 9 del matí fins passades les 9 de la nit.

La zona del mig de la Rambla Nova acollirà, finalment, la Fira de l’Oli el proper cap de setmana del 12 al 14 de setembre. Aquesta fira s’havia de celebrar a finals d’octubre però degut a les pluges torrencials que s’esperaven, es va ajornar. D’aquesta manera, el divendres 12 de desembre quedarà inaugurada la fira des de les 17h fins les 21h. El dissabte durant el matí i la tarda es podrà gaudir del gust de l’anomenat or líquid i, finalment diumenge al matí la gent que encara no hagi pogut fer cap tastet d’oli tindrà l’última oportunitat. A més de les ofertes a les paradetes, el dissabte hi haurà un esmorzar popular de 10 a 14h davant del Banc d’Espanya.

Serà també durant el cap de setmana de la Fira de l’Oli que també s’organitzarà un Mercadet Solidari en col·laboració amb La Marató de TV3 organitzat per l’Associació Astafanias. Així, el dissabte 13 pel matí de 10 a 13h, tothom qui vulgui podrà assistir al Mercadet situat a la Sala 2 i 3 del Refugi 1 del Mol de Costa del Port de Tarragona.

Productes colorits a una de les paradetes de la Rambla Nova

Activitats organitzades per l’Associació Tarragonina d’Expositors d’Artesania

AnnaMG