.

.

TOTS 21

Imatge dels artistes i impulsors de les jornades Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta de Tarragona. Foto: Eloi Tost

Els artistes de la Part Alta de Tarragona seran els protagonistes de la dotzena edició de Tallers Oberts, una mostra de l’obra i la feina de 42 creadors de 17 tallers que hi ha al barri. Se celebrarà del 9 a l’11 de setembre i pretén divulgar l’obra i consolidar el caràcter artístic de la zona a partir d’organitzar activitats per a tots els públics. Un exemple serà la xaranga literària que es farà divendres, en la qual alumnes de l’Escola de Lletres llegiran textos propis en cadascun dels tallers acompanyats per una banda musical que anirà recorrent tots els locals. El comissari de les jornades, el fotògraf Pep Escoda, ha dit que l’objectiu ha de ser convertir la Part Alta en “el Montmartre de Tarragona”.

Escoda ha destacat la implicació dels artistes participants per reiniciar unes jornades que no se celebraven des del 2015. “Estem en un bon moment. Molts ja són artistes consolidats que cada dia són al peu del canó”, ha indicat. Alhora, ha posat en valor la seva tasca i ha afirmat que les obres poden ser un bon record per als turistes que visiten la ciutat.

La directora dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Lurdes Malgrat, ha afirmat que volen “impulsar, acompanyar i impulsar els artistes de quilòmetre zero”. Per la seva banda, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que volen fer “d’aixopluc de les mostres de cultura de base i del talent propi” i ha posat damunt la taula de convertir la mostra en un cicle “anual o mensual” que doni “moviment sociocultural i econòmic” al barri.

Eloi Tost